– Jag har avverkat skog här. Då är det också min skyldighet att återställa skogsmarken för framtiden, förklarar Tommy Persson.
Han vill använda 25 000 kubikmeter med sten, jord och lera i samband med att han ska återställa skogsmarken.
– Utan de här fyllnadsmassorna är det inte möjligt att återställa och plantera några träd på den här marken.
Från kommunens sida har man i ett beslut sagt nej till återanvändning av massorna.
Olof Sandström, som arbetar på företaget Tapper och Sandström, har hjälpt Tommy Persson med juridiska frågor och entreprenadsarbeten i ärendet. Han ställer sig frågande till kommunens beslut.
– Det finns ett avtal mellan Tommy Persson och Mellanskog om att det ska planeras träd här, säger Olof Sandström.
I det avtal som tidningen tagit del av sägs att det ska planteras 1 400 lärkträd, 4 600 tallar och 4 000 granar på det 36 000 kvadratmeter stora området.
– Det är mycket möjligt att det ska planteras träd där, men vår bedömning i ärendet är att det i huvudsak handlar om så kallad kvittblivning där man vill göra sig av med avfall, säger Patrik Hanson, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Tierps kommun.
Burunge har också kopplats samman med den förundersökning om grovt miljöbrott som pågår hos polis och åklagare kring företaget Think Pinks verksamhet i Dannemora.
– Vi tror inte att kommunens beslut har en koppling till det. Vi inledde den här processen med kommunen långt innan Think Pink och Dannemora blev aktuellt, säger Olof Sandström.
– Vi menar att det finns underlag som tydligt säger vad som ska göras och vad syftet är och det är inte kvittblivning, vilket framgår av intyg från Mellanskog, säger Tommy Persson.
– Känslan är att det finns en misstro från kommunen mot mig och att de inte tar mig på allvar. Istället för att ta tag i detta så säger nej och lämnar över till länsstyrelsen att göra en ordentlig bedömning av ärendet, fortsätter han.
Från kommunens sida säger miljöchefen Henrik Jokijärvi att man tagit del av det underlag som sökande lämnat in och sedan gjort en bedömning och därefter fattat ett beslut.
– Är man som sökande inte nöjd med det beslut som vi har fattat kan man överklaga beslutet.
Tommy Persson kommer att överklaga kommunens beslut till länsstyrelsen som är nästa instans i frågan.