Dennis Ronnerfors kommer körandes till intervjun med ismaskinen. I sakta mak har han rullat genom Örbyhus samhälle med sin maskin.
Han berättar att han bott i Örbyhus i stora delar av sitt liv och att han varje vinter åkt skridskor och spelat ishockey på månskensrinken i samhället.
– Vi har alltid haft det väldigt bra då det funnits is här. Den har dock spolats upp med hjälp av vattenslang och kanske varit lite ojämn ibland, berättar Dennis Ronnerfors.
Dennis förklarar att han redan som liten kille började fundera och nästan drömma om att få spola upp isen med en ismaskin. Intresset för ishockey har hängt med under alla år. Nu har även hans barn börjat spela ishockey i Gimo.
– När barnen började spela ishockey engagerade jag mig som målvaktstränare i klubben.
Även drömmen om den där ismaskinen har på något sätt hängt med och för en dryg månad sedan dök möjligheten upp då han såg på en sajt på nätet att en ismaskin i Österfärnebo var till salu.
– Jag kollade lite med familjen om det var okej att jag köpte den. På den vägen är det, och nu är jag ägare till en ismaskin.
Dennis Ronnerfors förklarar att isen och rinken betytt väldigt mycket för honom och skänkt mycket glädje genom åren. Nu är han på plats i stort sett varje kväll och spolar ny is.
– Men jag är inte ensam, vi är många som fixat med isen på olika sätt genom åren.
Han får medhåll av Grethy Ohlström som varit vid rinken och åkt skridskor med barnbarnen Robin och Anton Ohlström.
– Det är folk här hela dagarna. Några av de äldre barnbarnen brukar också åka hit. De brukar ta epa-traktorn hit på kvällen och åka skridskor till sent.
Tolvåriga Robin Ohlström förklarar att han åker skridskor i stort sett varje dag.
– Från det att jag slutat skolan lite efter klockan ett är jag här. Sen går jag hem runt klockan sju, förklarar han.
Grethy Ohlström berättar att rinken under många år varit en mötesplats för ung som gammal på orten.
Efter den här vintern kommer rinken att flyttas för att bereda plats för nya bostadshus. Den kommer att flyttas cirka hundra meter och placeras vid en fotbollsplan.
– Rinken har nog funnits här i runt fyrtio år. Tänk om den kunde prata och berätta om allt som hänt här när det varit matcher, träningar eller allmänhetens åkning, säger Dennis Ronnerfors.