I Komistergården i Vendel ställer Marit Lundkvist Reyes och hennes pappa Olof Lundkvist ut sina målningar. På en svart dörr på den faluröda ladan sitter den bekanta Konst på väg-skylten uppspikad.
– Vi har aldrig haft så många besökare som i år. I går var det över 100 personer som var här och tittade, säger Marit Lundkvist Reyes.
När besökarna öppnar dörren smiter kalla vårvindar in. Men det blåsiga vädret har inte stoppat familjen Eriksson.
– Vi ska åka runt hela dagen har vi tänkt. Konst på väg är numer en påsktradition för oss. Det är väldigt roligt att se vad folk håller på med ute i stugorna. Och de är väldigt duktiga, säger Tommy Eriksson.
När de har åkt runt och tittat några timmar tänkte de stanna och äta någonstans.
– Korv med bröd i Tierp, föreslår Johanna Eriksson.
På ena väggen i ladan på Komistergården hänger Olof Lundkvists målningar. De har starka färger och tydliga motiv. En tavla föreställer några barn som åker skridskor på en damm.
– Det är ett minne från min barndom i Norrland. Vi brukade åka skridskor när dammens utlopp, vilket självklart var mycket farligt. Men så tycker jag att det är roligt med fåglarna som sitter i trädet och betraktar oss.
På väggen mitt emot hänger Marit Lundkvist Reyes målningar. Färgerna påminner om faderns målningar, men linjerna är striktare och motiven mer abstrakta.
– Vissa av mina målningar är ju mer realistiska än andra, men betraktaren ska kunna göra sina egna tolkningar av verken.
Att hon delar sin passion med sin far tycker hon är en fördel.
– Vi inspireras av varandra. Jag växte upp med måleriet nära eftersom pappa höll på. Pappa inspirerades i sin tur av sin pappa, och nu är mina barn intresserade, berättar Marit Lundkvist Reyes.
En kilometer därifrån, i Norrby Ladugård, ställer Jonas Fuchs och Jimmy Söber ut sina verk.
– Jag håller på att flytta hit från Stockholm. Gården köpte jag för tre år sedan när jag såg den stora ladan som håller på att förfalla. Jag älskar förfall. Det syns nog även i min konst, säger Jonas Fuchs.
Utmed väggen sitter hans fotografier på förfallna hus. Bredvid sitter Jimmy Söbers verk, både teckningar och installationer.
– När jag tecknar kan jag följa fantasin helt och hållet. Men det är roligt att bygga saker av sånt jag hittar också. Då har delarna redan struktur och historia, säger Jimmy Söber.