Ett 30-tal raser var representerade och de bedömdes på en skala upp till 100 av sex prisdomare. 95 är ett toppbetyg och det var en del kaniner som nådde så högt.
– Kaninen är ett vänligt djur som är enkelt att ta med sig. Kaniner reproducerar sig fort vilket är bra när man håller på med avel, säger Anette Ordeus från Järlåsa, ordförande i Uppsala läns kaninavelsförening, på min fråga varför man väljer att bli kaninuppfödare.
Kaninen är dräktig i 30 dagar och de små ska vara kvar hos mamman i ytterligare 60 dagar innan de kan säljas vidare. Som uppfödare kan man alltså hinna få några kullar per år.
Caroline Liljeberg från Skebo är på plats i Tierp tillsammans med sambon Pierre Eriksson, som också är en av dem som dömer den här dagen.
– Jag tycker att det är fascinerande med aveln. Man har ett avelsmål i huvudet, sedan får man se hur det går, säger Caroline Liljeberg.
Hon gillar att åka runt och tävla med parets kaniner som är av raserna dvärgvädur och holländsk kanin. Den senare är lite speciell att avla eftersom den har en täckning som är svår att få till på rätt sätt.
– Det är roligt att träffa likasinnade, det blir som en livsstil att hålla på med det här, säger hon.
Anette och Caroline vill gärna sprida intresset för kaninuppfödning. De berättar om utställningar i Tyskland där det kan vara upp emot 30000 djur som ställs ut.
– Där är det framför allt gamla gubbar som är med. De visar sin djur och dricker öl, berättar Caroline.
Vid ett bord sitter Marie Kurtsson från Ljusterö och spinner garn av ull från angorakanin. Av garnerna virkar hon sedan vantar, mössor och annat.
– Det finns ett ökat intresse för hemslöjden, kaninerna är lite i ropet, säger Anette Ordeus.
En del av utställningen i Tierp är att få sina djur bedömda av domare. Markus Hagström från Kungälv är en ung prisdomare som sägs vara mycket duktig, särskilt på dvärgkaniner.
– Jag har lärt mig genom min pappa och farfar. Sedan har jag utbildat mig i olika steg. Att utbilda sig och göra olika prov tar tre år. Nu har jag varit domare i fyra år, säger Markus som menar att det är gemenskapen mellan uppfödarna som gör det så roligt att hålla på med kaniner.
Tierp har blivit något av ett centrum för kaninuppfödare med två utställningar varje år.
– Utställningarna i Tierp är de enskilt största i landet med utställare från Skåne i söder till Norrbotten i norr. Många kommer hit med sina djur redan på fredagen och övernattar i Tierp eller i närheten, säger Anette Ordeus.