Hembygdsföreningen serverar anrättningar åt publiken under dagen och de stora dragplåstren i programbladet är Östen Eriksson från gruppen Östen med resten och sångerskan Evabritt Strandberg.
När inte strålkastarljuset riktas mot dessa två artister avlöser programpunkterna varandra: Gudstjänst i det fria, en klubbauktion, dansuppvisning av Strömsbergs folkdanslag, Nostalgimuseet i Strömsberg finns med och de lokala förmågorna Felix Lenner, Ebba Sikberg och Matilda Karlsson framträder.
Lägg till det torgmarknad där närmare femton närodlande producenter och hantverkare ställer upp sina stånd, fotoutställning och mycket annat.
Inför jubileet har föreningen dammat av gömda skatter i samlingarna och fräschat upp de gamla kulturhistoriska byggnaderna. Alla sju byggnader från 1800-talet är exempelvis nymålade med röd falufärg. Ladans och smedjans fönsterkarmar och dörrar är nytjärade.
– På söndag passar vi på och visar upp vad vi har och visar de gamla husen. Hembygdsrörelsen fyller en viktig funktion. Det är en poäng med att kunna sin historia, inte minst så vi förstår bättre vad som händer i dag, säger Bert Sandberg, sekreterare i Österlövsta hembygdsförening.
När han tillsammans med föreningens vice ordförande Anneli Weinert Stenberg förbereder jubileumsdagen lyfter de fram några saker som är på tapeten: En vikingagrav som finns på hembygdsgården ska lyftas fram för besökarna.
En gammal hästvagn från Lövstabruk, daterad 1800-talets mitt, har putsats upp. Föreningen samlar in prylar av alla de slag från bygdens folk som går under klubban på en auktion till förmån för föreningen.
Föremål tas emot ända fram till lördagskväll.
– Vi hoppas auktionen stärker föreningskassan. Det har varit kostsamt att måla alla byggnader, det har vi lyckats med utan bidrag, säger Anneli Weinert Stenberg.
Österlövsta hembygdsförening bildades 1927. År 1936 invigdes hembygdsgården. Festen då inleddes med en gudstjänst som hölls i Österlövsta kyrka.
– Vi börjar firandet med en gudstjänst den här gången också. Men nu tar vi kyrkan till hembygdsgården, det blir missionsförsamlingen som håller i den, säger hon.
En byggnad av flera som både Bert Sandberg och Anneli Weinert Stenberg är stolta över är Fälandboboden, en visthusbod från 1647. Boden skonades vid rysshärjningarna år 1719.