Under året har nätverkets engagerade ungdomar och många vuxna jobbat för att rusta, inreda och göra den tidigare möbelaffären mysig och funktionell. På övre plan är det sedan länge regelbunden träning i många grupper framför allt med kampsporter och andra fysiska aktivieter. På entréplanet ställs rum efter rum i ordning för det arbete med att stärka självkänslan hos ungdomar som är kärnan i ungdomsnätverkets verksamhet. Närmast entrén har ett stort rum blivit trivsam kafélokal. Intill växer ett gym fram och längre in i huset finns lokaler för dans, yoga och samtalsgrupper.
För några är ungdomsnätverket en relativt ny bekantskap.´
– Det här är väldigt betydelsefullt för ungdomar. Det säger Linnéa Sjölén, en av de nyare i kretsen.
Andra är veteraner.
– Jag är den enda som finns kvar sedan Ungdomsnätverket startade 2008, säger Moa Morrison. Jag tänkte först att det skulle vara en rolig grej under ett halvår, men det kändes så viktigt att jag bara fortsatte.
Ronja Clarke är en av de yngre i gänget, men har en lika tydlig drivkraft som övriga:
– Jag vill sprida erfarenheten om att ungdomar behöver mer hjälp än de ofta får.
Ungdomsnätverkets ordförande Birgitta Clarke passade under dagen på att presentera arbetet i nätverket och Hälsohuset för en representant för Allmänna arvsfonden, som bidrar med projektmedel.
– Det nästa som händer är att grupperna i självkänsla kommer att starta under kommande vecka, berättar Birgitta Clarke.
Till att börja med blir det två tjejgrupper med ett femtontal tjejer och en killgrupp som kommer att träffas en till två gånger i veckan. Därutöver rullar det på med 24-7-metoden, som ger behövande ungdomar en ständigt tillgänglig kontaktperson.