Hon är ny kostkonsulent i Tierp
Med start måndagen den 26 januari började 28-åriga Maria Leopardi Gustafsson från Skyttorp sitt nya arbete som kostkonsulent i Tierps kommun.
Foto:
- Jag är utbildad kock och kostekonom. Har bland annat haft olika chefsjobb inom restaurangbranschen och har arbetat som kostekonom vid en cancerklinik. Jag lämnar nu en tjänst vid Uppsala Konsert- & Kongress där jag varit med och startat och byggt upp köksverksamheten.
Vad lockade med tjänsten i Tierp?
- Det var bland annat utmaningen i att bygga upp en organisation med matlagning i kommunens regi till skolor och äldreboenden. Jag har en del idéer som jag ser fram emot att förverkliga i det här arbetet. Jag har också längtat efter en tjänst som jag är akademiskt utbildad för.
Vad kommer du främst att bidra med?
- Jag vill komma in som en frisk fläkt. Jag brinner för att lyfta fram maten som en helhetsupplevelse. Det vi äter kan exempelvis både fungera som njutningsmedel och som ett sätt att umgås. Den filosofin vill jag sprida.
Ditt efternamn klingar italienskt? Kan skolbarn och åldringar i Tierp förvänta sig mycket pasta framöver?
- Det stämmer att jag är italienska till hälften men jag tror inte att det blir mer pasta än tidigare i alla fall.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!