Hans hybridkrog tar Indien och Italien till Mehedeby

Abu Bakars nya restaurang Masala & Pizza ger invånarna i Mehedeby anledning att äta både indiskt och italienskt.

Abu Bakar som driver Masala & Pizza i Mehedeby.

Abu Bakar som driver Masala & Pizza i Mehedeby.

Foto: Per Elfström

Tierp2021-09-03 19:00

Mehedeby har fått en ny restaurang, Masala & Pizza. Krögare är Abu Bakar från Bangladesh. Han arbetade tidigare inom militären i sitt hemland, men för tio år sedan bytte han bana och började laga mat. Han driver sedan tidigare en restaurang med samma namn i Uppsala, men avloppsproblem i våras innebar en paus i den verksamheten. Så Abu Bakar blev tvungen att hitta något nytt att göra. Inom fem dagar hade han kommit på det: Abu bestämde sig för att starta en restaurang till – nu i Mehedeby.

– I Gävle finns det indiska restauranger. I Uppsala också. Men här i Mehedeby, mitt emellan, fanns det ingen. Därför blev det här, säger Abu Bakar.

Men det är sällan så enkelt som att öppna något där man är ensam om sitt utbud. Det måste finnas kunder också.

– Det kommer människor överallt ifrån för att äta här. Folk från Tierp, Marma, Skyttorp ... Sedan måste jag marknadsföra mer såklart.

undefined
Abu Bakar som driver Masala & Pizza i Mehedeby.

Att Abu Bakar lagar indiskt är lätt att förstå sett till varifrån han kommer. Men hur är det med pizzadelen?

– Det är för kunden. Inte alla som kommer hit hinner sitta ner och äta som man behöver göra när man äter indiskt. Pizza tar tio minuter och man kan ta med sig kartongen!

Abu Bakar har stora planer för framtiden. På sikt vill han öppna restaurangen i Uppsala igen och fortsätta driva restaurangen i Mehedeby. Men planerna stannar inte där.

– Jag har planer på att starta en mataffär här. Så när folk kommer hit för att äta eller hämta takeaway så kan de också handla det de behöver varje dag.

undefined
Abu Bakar lagar den indiska rätten chicken balti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!