Grease på Möbeln i Tierp

På Centralskolan i Tierp har årskurs 4 och 5 repeterat musikalen Grease ända sedan i höstas. Inte varje dag, förstås men nu är det föreställning i kväll och gissa om man har fått ligga i de sista veckorna.

Lärarna Ulrika Örnehag och Ann Tunell instruerar huvudrollsinnehavarna Julia Carlsson och Tirvan Ali.

Lärarna Ulrika Örnehag och Ann Tunell instruerar huvudrollsinnehavarna Julia Carlsson och Tirvan Ali.

Foto:

Tierp2007-04-04 00:01
Ännu på gårdagens genrep på Möbeln, där showen spelas, instruerade lärarna Ann Tunell och Ulrika Örnehag in i det sista.
Arbetet med musikalen har varit integrerat i den övriga undervisningen, till exempel har eleverna översatt de engelska texterna till svenska. Att det blev just Grease var ett särskilt önskemål, de här årskursernas elever har sett dem som nu går i nian göra samma musikal när de var yngre.
Kvällens föreställning ges redan vid femtiden för att det inte ska bli för sent för småsyskonen. För hela familjen och vänner och bekanta är naturligtvis välkomna. Och dessutom allmänheten, det är nytt för i år. Lite inträde tar man, för intäkterna går till femmornas Londonresa i maj. Genom företagssponsring har eleverna dessutom fått ihop till ett lotteri. Och så blir det fika - och möjlighet till tårtkastning på tre "frivilliga" lärare. Allt för resebidraget skull.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om