Gårdsbutiken från Strömsberg öppnar i Saluhallen

För ett par månader sedan öppnade Håkan Clewebrink och Liam Murphy från Uppsala Gårdsbutiken på Strömsbergs gård. Nu utökar de verksamheten och flyttar in i hemstadens Saluhall.

Tierp2005-06-09 00:00
För ett par veckor sedan stängde Hagbergs Kött och Chark i Saluhallen i Uppsala. Nu står det klart att det är duon Håkan Clewebrink och Liam Murphy som tar över charken.
— Det känns riktigt roligt. Vi har varit sugna på att öppna butik i Uppsala länge och det behövs en riktig gårdsbutik i Uppsala, säger Håkan Clewebrink.

Öppnar i sommar
Håkan Clewebrink och Liam Murphy hoppas på att kunna öppna charkuteriet i Saluhallen under sommaren. Men det innebär inte att de överger Gårdsbutiken i Strömsberg.
— Nej, den är ju hjärtat i hela verksamheten, säger Håkan Clewebrink.
För ungefär ett år sedan tog Håkan Clewebrink och Liam Murphy i Svealands Kött AB över styckningslokalen på Strömsbergs gård utanför Tierp och i samband med det byggde de även en gårdsbutik som nu haft öppet i nio veckor.

Ville starta eget
De hade tidigare arbetat tillsammans i branschen, men det var med Strömsberg och gårdsbutiken som de båda Uppsalaborna beslutade sig för att starta eget.
Själva gården med sina hundratals grisar drivs i dag av farmaren Peter Sahlin och det intilliggande slakteriet av Hälsinge Kött AB.
— Vi säljer fläsk som kommer härifrån gården och även det and­ra köttet vi säljer kommer från närområdet. Djuren ska ha så korta transporter som möjligt. Det är så vi tror att folk vill ha det, säger Håkan Clewebrink.
I samband med världsmiljödagen förra veckan fick Håkan Clewebrink och Liam Murphy ett miljöpris av centerkvinnorna i Uppsala län för sin satsning på närproducerad mat.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!