Det är ovanligt att människor får bakterien och Furuvik har låtit göra en första provtagning på djurvårdarna som hanterat djuren. Proverna har inte visat att de bär på bakterien.
– Även om det är ovanligt att människor får bakterien, känner vi ett ansvar att gå ut och berätta att vi gjort denna upptäckt hos våra djur. För att bakterien inte ska spridas väljer vi att avliva djuren som en säkerhetsåtgärd. Jag förstår om det här kan väcka oro och uppmanar den som har frågor att ta kontakt med oss eller med smittskyddsläkare, säger Furuviks vd Nina Tano, i ett pressmeddelande.
Enligt djurparken är det oklart hur länge djuren burit på bakterien. Upptäckten gjordes strax före jul men i dagsläget vet man inte hur de blivit smittade.
– Vi vet inte hur det har gått till. MRSA kan överföras mellan djur och människor. Resistenta bakterier kan också uppstå när djur eller människor behandlas med fel antibiotika eller på fel sätt, men det gäller inte våra getter. Vi har pratat och haft möten med alla vi ska, så vi kommer nog inte få fram var det kommer ifrån, säger Nina Tano till Expressen.
Stallar och hage där djuren gått kommer att desinficeras och vid ingångarna till klapphagen där djuren gått finns i dag stationer med tvål, vatten och handsprit så att besökarna kan tvätta händerna om de varit i kontakt med djuren.
Alla Furuviksparkens getter kommer att avlivas och Nina Tano säger till Expressen att det inte är säkert att det kommer finnas några getter i parken när de öppnar portarna igen den 20 maj.