De planerade husen blir likadana som de tre färdiga, kostnadspressade så kallade kombohus.
– Vi har skrivit avtal om två hus till och har en option på att köpa ytterligare två. Vi väntar bara på att detaljplanen ska bli klar, säger Roger Kjetselberg, företagets vd.
Byggstart beräknas till hösten 2015 och husen ska vara inflyttningsklara under 2016.
Tomten är belägen på gräsytan omedelbart söder om de tre första husen mot Nathanaelskyrkan. Tierpbyggen köpte hela markytan innan man började att bygga etapp 1.
Tierpbyggen planlägger för fyra nya hus på tomten, men det är inte säkert att alla de fyra nya husen hamnar där.
– Nej, åtminstone två, så mycket är klart. Men det finns en efterfrågan på hyreshus även i Örbyhus och Månkarbo, så det är möjligt att vi bygger två av husen där. Vi planerar för två fyravåningshus, men det kan bli fyravåningshus och ett tvåvåningshus beroende på skuggningen blir, säger Roger Kjetselberg.
De första tre husen på Badhusgatan rymmer 40 lägenheter. Samtliga är uthyrda, bortsett från två som företaget behåller som visningslägenheter. Inflyttning i de två sista husen sker 1 april.
Det gick lätt att hyra ut lägenheterna och företaget bedömer att det inte är något vågspel att fortsätta med en etapp till.
– Vi gör bedömningen att med den efterfrågan vi har haft vid Badhusgatan kan vi bygga fler hyreshus där, säger Roger Kjetselberg.
När hyresnivån bestämdes rådde en osäkerhet hos Tierpbyggen eftersom det inte hade nyproducerats hyresrätter på ett par decennier i Tierp.
– Vi var oroliga för att vi lade oss för högt med 8 500 kronor för en trea. Men det visade sig vara acceptabelt för Tierp, säger Roger Kjetselberg.
Befolkningen i kommunen ökade med 101 personer under 2014. Siffrorna för varje tätort är inte klara, men man kan utgå ifrån att många av de 101 har bosatt sig i Tierps köping. Till Badhusgatan har det kommit långväga hyresgäster inflyttade från Upplands Väsby och Sala.
Kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson (S) är glad över utvecklingen.
– Det är ett väldigt tryck efter bostäder på alla orter, säger han.
Tierpsbyggen aviserar att två av fyra ny hus kan komma att byggas på andra orter än Tierp. Är det marknaden som avgör detta eller finns det anledning för en politiker att styra bostadsbyggande till andra orter av demokratiska skäl?
– Det är väldigt mycket en marknadsfråga. Lagen säger att varje projekt ska bära sina egna kostnader. Om man ska bygga på andra orter måste man göra en kundundersökning och var helt på det klara med att det finns en betalningsvilja vad gäller hyran för nyproducerade lägenheter, som är klart högre än i det befintliga beståndet. Det har hänt mycket på 20 år. Bevisligen fanns det en acceptans för den nya hyresnivån i Tierp och jag är övertygad att den kommer även på andra håll, i första hand Örbyhus och Månkarbo, säger Bengt-Olov Eriksson.