E 4 stängdes av efter avkörning

E 4-sträckan mellan Månkarbo coh Tierp stängdes på måndagen av med anledning av bärgningen av den stora långtradare som kört av motorvägen och vält i diket.

En långtradare full med tivoliutrustning körde av E4 mellan Månkarbo och Tierp kl 01.57 på måndagsmorgonen

En långtradare full med tivoliutrustning körde av E4 mellan Månkarbo och Tierp kl 01.57 på måndagsmorgonen

Foto: Ann Svalander

Tierp2008-06-16 10:40
Långtradaren var på väg i norrgående körfält med destination Sollefteå kl 01.57 på måndagsmorgonen när den skar av vägen mellan Månkarbo och Tierp. Föraren ska enligt uppgift ha kastats ur fordonet, som blev helt demolerat, och klagat över smärtor i en axel. Han fördes till Akademiska sjukhuset.

Tidigare under kvällen, kl 21.57, inträffade en svår trafikolycka på E 4 i höjd med avfarten till Tierp, där en minibuss körde in bakifrån i en långtradare. Också här tillhörde olycksbilarna samma tivoli. Enligt Tierpspolisen har föraren uppgivit att han bländats av en lågt stående sol och saktat in, vilket bakomvarande bil inte hunnit uppfatta i tid. I minibussen färdades en familj med två barn, samtliga skadades och fördes till Akademiska sjukhuset. Pappan klämdes fast i fordonet.

Ytterligare en minibuss låg bakom olycksfordonen men hann undvika att dras in i kollisionen. De fem passagerarna i den bussen chockades och fick stöd av polis på plats. Sällskapet fick senare hjälp att ta sig till Akademiska sjukhuset för att vara nära sina skadade arbetskamrater. Polisen har inte kunnat utreda olycksorsakerna närmare, och man visste ännu inte på måndagsförmiddagen om det skulle kunna gå att hålla förhör under dagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om