Då tog Jelena Sivkovic med Porten Kök & Bar och Martin Stenlund med Subway emot sina första gäster. Av lunchköerna att döma var intresse stort för både husmanskost och färska smörgåsar.
De båda restauratörerna har mångårig branschvana och båda räknar med möjligheter till utveckling i såväl utbud som antal arbetstillfällen. Jelena Sivkovic har sökt tillstånd för alkoholservering. Hon tror att det kan skapa underlag för ytterligare ett skift och därmed behov av mer personal i restaurangen.
I Martin Stenlunds planer ingår att under våren såga upp en lucka i väggen för att kunna langa ut smörgåsar direkt till hungriga bilister.
– Vi är åtta medarbetare i dag plus restaurangchef. Jag tror att vi kommer att behöva rekrytera fler, säger han med den utökningen i sikte redan på premiärdagen.
Själv pendlar han så gott som dagligen mellan Tierp och Västerås, där han sedan tidigare driver två serveringar i samma smörgåskedja.
– Jag är överallt och dygnet har många timmar, säger han, men medger samtidigt att han släppt det ställe i Skövde han också drivit fram till nyligen.
Med måndagens dubbla matpremiär är service-, handels- och kontorsplatsen Tierp Porten i det närmaste fullt utnyttjad. Entréhallens golv är inte längre bara rå betong utan en färgglad, välkomnande kommunkarta. Runt byggnaden pågår arbete för att utöka p-ytor och förbättra framkomlighet. Återstår att utlovad turistinformation i foajén finner form och innehåll, med mer än broschyrhylla och tv-skärm.