Brukshotellet till salu

Under ett år arrenderade Erasteel ut Brukshotellet i Söderfors och under den tiden serverades dagens lunch i hotellets restaurang. Nu säljer man huset och hoppas få en krögare som spekulant. För lunchalternativ är det ont om på bruket.

Till salu. Men helst ska spekulanten vara krögare.

Till salu. Men helst ska spekulanten vara krögare.

Foto: Ann Svalander

Tierp2007-12-06 19:08
- Vi använde huset som representationshotell för både våra egna och övriga Söderforsindustriers besökare fram till 2005. Sedan arrenderade vi ut det i ett år fram till i somras. Men tyvärr lades den verksamheten ned, säger personalchefen vid Erasteel Kloster, Carola Liljestrand.
- Nu har vi blivit ordentligt uppvaktade inför försäljningen av alla som vill att det ska finnas en matservering i Söderfors, vid sidan om pizzeriornas. Så även om det är vår avsikt att göra oss av med hotellet nu, vår uppgift är ju att tillverka stål och inte att syssla med hotellnäring, så vill vi hitta rätt köpare.

Carola Liljestrand vill inte säga det rent ut men låter ana att det till och med kan finnas viss prutmån bara det blir boende och matservering i byggnaderna även i framtiden. Till salu är nämligen också brukshandeln och magasinet snett över gatan. 1, 8 miljoner är priset satt till hos mäklaren inne i Tierp. För hotellets tio gästrum, restaurang och sällskapsutrymmen och f d brukshandelns nio kontorsrum plus sjurumsvåning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om