Avhämtad nyårsmat på uppgång

Flera restauranger i Tierpstrakten satsar på avhämtningsmeny på nyårsafton. Krögarna har märkt ett ökat intresse från kunderna.

Danne Tibring och dottern Alexandra hämtar mat hos Peter Bohlin.

Danne Tibring och dottern Alexandra hämtar mat hos Peter Bohlin.

Foto: Astrid Iselidh

Tierp2012-12-31 15:36

Sedan T&P kök och bar öppnade år 2000 har restaurangen komponerat en avhämtningsmeny inför nyårsfirandet. Genom åren har delägaren Peter Bohlin märkt att det har blivit allt mer populärt att hämta nyårsmaten på restaurangen i stället för att själv ställa sig i köket och laga en trerättersmeny.
– Vi har haft en stadig kurva uppåt, det är lite fler beställningar varje år. Det är nog bekvämlighetsfaktorn som spelar in, det är skönt att koppla av efter julstressen och så fort man ska laga till åtta eller tio personer så blir det svårare och jobbigare än om man ska laga till fyra.

Den mest populära rätten är inte oväntat oxfilé med potatisgratäng. Själv gillar Peter Bohlin den vita chokladmoussen som är ett av efterrättsalternativen.

Sedan lunchtid har arbetet på restaurangen fokuserat på maten som ska hämtas av Tierpsborna, men under eftermiddagen ska beställningar även köras ut till kommunens övriga orter. Först ut är Karlholm och Örbyhus, och vid 16.30-tiden är det Söderfors- och Östervålabornas tur.
– Vi började köra ut maten för fyra år sedan. Vi märkte att det fanns en efterfrågan och en dag som denna när det är halt på vägarna kan det vara skönt att slippa köra till Tierp.

En av dem som valde att hämta mat i stället för att komponera en egen meny var Tierpsbon Dan Wårdh.
– Jag hämtar mat till sex personer. Vi gör det mest för att det är smidigt och för att vi var nöjda med maten som vi hämtade på nyårsafton förra året.

Även Danne Tibring och dottern Alexandra hade beställt mat på T&P kök och bar.
– Vi har hämtat nyårsmaten här sedan åtminstone tio år tillbaka. Det gör att vi får mer tid för barnen och mer tid att umgås. Det har även hänt att vi har tagit med oss mat härifrån till nyårsfirande i Uppsala, säger Danne Tibring.

Hur firar ni i kväll?
– Vi ska spela bordshockeyturnering och tv-spel. Och så ska vi ha en bar med milkshakes, säger Alexandra Tibring.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!