Anrikt kafé ska få ny dräkt

När T&P Kök-Bar nu tar över Konditori Royal i Tierp förändrar Peter Bohlin och Thomas Pettersson med varsam hand sortimentet och kafémiljön.

Nya ägare av Royal. Peter Bohlin (tv), och Thomas Pettersson tar över Konditori Royal i morgon, första december.

Nya ägare av Royal. Peter Bohlin (tv), och Thomas Pettersson tar över Konditori Royal i morgon, första december.

Foto: Christer Bergström

Tierp2016-12-08 09:05

– Vi bygger och möblerar om, plockar bort konditori i logotypen, men skapar en modern kafémiljö som vi vill ska bli ett naturligt ställe för folk att gå till, inte bara någon gång i månaden utan regelbundet varje vecka. Vi vill göra det mysigt och hemtrevligt, säger Peter Bohlin.

De nya ägarna döper om Konditori Royal till T&P Bageri-Café.

– Konditori Royal har varit ett genuint, klassiskt konditori. Vi vill sätta vår prägel på miljön och sortimentet så gästerna kommer att märka vissa förändringar, men de kommer också att känna igen sig i mycket, fortsätter Peter Bohlin.

Den största förändringen som gästerna kommer att märka är att kafédelen byggs om. När det gäller utbudet kommer de klassiska konditorivarorna och brödprodukter att finnas kvar, men några nyheter blir take-away och lättare luncher.

T&P Kök-Bar har varit en av Konditori Royals största kunder, så Peter och Thomas har haft täta kontakter med Bosse Lindberg som haft Royal.

– En dag när vi träffades sa jag till Bosse: "Jag ställer en nyfiken fråga – kan du tänka dig att sälja Royal?" Ja, det kunde han och så blev det affär. Vi har anställt tre i bageriet, de får stor frihet i att skapa produkterna i sortimentet, säger Peter.

Bosse Lindberg öppnade Konditori Royal mitt emot järnvägsstationen i Tierp för cirka fem år sedan. Då var det tjugo år senast här bakades bröd och gjordes tårtor. Under perioden 1957–1991 fanns gamla Konditori Royal i just dessa lokaler.

Peter och Thomas för nu alltså traditionen med bageri vidare.

– Det är en utmaning att ta över kaféet och bageriet. Jag har varit i restaurangbranschen sedan jag var 15 år. Nu är jag 44. Tillsammans med Thomas startade jag T&P för sexton år sedan, berättar Peter Bohlin.

I morgon 1 december öppnar de kaféet, men ombyggnaden görs i början av nästa år. Om planerna håller är det meningen att T&P Bageri-Café invigs 18 januari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!