Ännu en brand i Tierpstrakten

Ett bostadshus i Mo, Gryttjom, sydväst om Tierp, totalförstördes i dag på förmiddagen i en våldsam brand. Ägaren var hemma men lyckades rädda sig ut genom ett fönster.

När räddningstjänsten kom fram var branden redan fullt utvecklad och det återstod bara att låta huset brinna ned.

När räddningstjänsten kom fram var branden redan fullt utvecklad och det återstod bara att låta huset brinna ned.

Foto: Ann Svalander

Tierp2008-02-06 12:05
Gården, som ligger mycket ensligt, består av ett äldre bostadshus och en större lada. När räddningstjänsten kom till platsen stod det genast klart att man helt fick inrikta sig på att hindra branden från att sprida sig till ladan.
Larmet kom strax efter klockan elva och när brandkåren hunnit fram cirka tjugo minuter senare var huset redan helt övertänt och det fanns i det läget inget annat att göra än att låta det brinna ned.

- Det tar ett par timmar till så har huset lagt sig, bedömde räddningsledaren Mikael Granqvist från räddningstjänsten i Uppsala.
- När vi är säkra på att ingen människa finns kvar inne så är det meningslöst att slösa en massa släckvatten som kan förorena marken. Låter vi det brinna blir det också mindre bråte att forsla bort sedan.

Den man som ägde huset larmade själv räddningstjänsten och mötte upp för att visa den första brandstyrkan, som kom från Tierp, hur de skulle köra.
Därefter lämnade han brandplatsen. Polisen kunde inte få kontakt med honom och visste inte vart han tagit vägen. Men någon timme senare nådde man honom på en mobiltelefon. Mannen har uppgivit att han låg och sov när han väcktes av att rummet rökfylldes och tvingades ta sig ut fönstervägen. Han ska också själv ha gjort försök att släcka elden med en brandsläckare.

Vad som orsakat branden är ännu okänt, men i det här skedet misstänker polisen inget samband med de bägge anlagda bränderna i Knypplan och Gatmot för en vecka sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om