22 år och butikschef, hur gick det här till?
– När jag var 19 år fick jag jobb efter gymnasiet på Coop i Storvreta och för ett år sedan blev jag biträdande butikschef där. Min chef Max Curovac märkte att jag var hungrig på mer och föreslog för Coop att jag skulle ta över butiken i Sunnersta, som saknade en chef sedan ett par månader.
Och hur känns det nu?
– Det är lite läskigt eftersom jag bara är 22 år, men jag hade stort ansvar i förra butiken också. Och personalen här är väldigt rutinerad och sätter nu in mig i alla rutiner. Dessutom fungerar min förra chef som mentor åt mig och jag kan ringa honom när jag undrar något.
Du ska bli franchiseföretagare också, vad innebär det?
– Jag kommer att driva butiken som ett eget aktiebolag och blir butiksägare. Men det är inte bestämt när det blir, det brukar ta 3–4 månader.
Är det en fördel eller nackdel att var ung som chef?
– Jag tror att det är en fördel att vara ung. Jag har inga barn att passa och har mycket tid och ett stort driv. Sedan kan jag se saker med nya ögon och stå för lite nytänkande.
Som vadå?
– Jag är i planeringsstadiet och har jättemånga visioner. Men nu i början måste jag fokusera på kärnverksamheten och lära mig alla rutiner, till exempel att lägga scheman. Men som ett exempel var jag med och ordnade en pensionärsfest på Coop-parkeringen i Storvreta. Vi hade partytält och bjöd på oxfilé, det var fantastiskt uppskattad och något som folk pratade mycket om.
Har du hunnit sätta dig in i ekonomin än?
– Inte riktigt, men jag har en grundkoll och är inte helt vilsen. Det här är en butik som fungerar bra, men jag vill effektivisera och sätta min prägel på den.
Du får en del uppmärksamhet för att du är ung, vad tycker du om det?
– Det är många som ställer frågor eftersom de inte tror att jag har så mycket erfarenhet. Jag tycker att företag måste våga satsa mer på ungdomar och jag vill verkligen tacka mina tidigare chefer på Coop i Storvreta som trott på mig.