Sten Carlgren ny sportchef för MIK

Märsta IK, vars herrlag vann division 5 i fotboll i höstas, har länge sökt efter en sportchef och nu är det klart. Sten Carlgren uppvuxen i Tumba men nu boende i Sigtuna stad har åtagit sig jobbet som sportchef.

18 februari 2014 16:41
FOTBOLL.
-Man kan säga att jag halkade in på ett bananskal i Märsta, då min frus son spelar med i laget. Redan förra året fick jag en förfrågan men det är nu som jag känner att det är rätt att kliva in och det kommer att hända saker i klubben framöver, säger Sten Carlgren.

"Vill upp i seriesystemet"
Som idrottsutövare har Sten Carlgren spelat fotboll, ishockey och handboll med Tumba och är allmänt idrottsintresserad.
-Jag var länge engagerad i fotbollsklubben Assyriska från Södertälje där jag var med i marknadsgruppen. Laget gick från division 6 och upp till allsvenskan och ligger nu i superettan. Nu är det dags att det händer något riktigt stort med fotbollen i Märsta IK och då vill jag vara med, säger Sten Carlgren.
Enligt Sten Carlgren är situationen i Märsta IK unik.
-Klubben har mål och visioner och vill upp i seriesystemet. Det blir min och styrelsens sak att få fram pengar och kunskap hur det ska ske. För det vi redan har, är en homogen grupp unga mycket duktiga fotbollsspelare som känt varandra från barnsben, som vill utvecklas, och som alla bor här i kommunen. Det blir klubbens ambition att se till att det blir verklighet och jag tar jobbet för jag tror att jag kan genomföra det med hjälp av alla andra i klubben, säger Sten Carlgren.

Flera provtränar med klubben
Märsta IK har redan tecknat avtal med närmare 30 spelare och fler är på gång.
-Jag jobbar med det och vår tränare Angelo Lodetti kommer att få stöttning med att ta hand om alla killarna, som i de flesta fall är strax över 20 år, säger Sten Carlgren
Just nu är det sex-sju spelare som provtränar med klubben. Första riktiga testet för honom som sportchef blir Luciacupen i Uppsala.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Conny Lindström