Vi träffas i huset vid Nöttö sjöbodar där Viktoria Söderling och hennes man Petrus delvis bor.
För att ta sig fram till Nöttö sjöbodar svänger man av den stora vägen inne i Karlholm och åker ett par kilometer genom skog, förbi åkrar och hagar med djur innan man kommer fram. Lugnet och tystnaden är slående och en kort bit bort från Viktoria och Petrus hus ser man Bottenhavet eller sjön som de som bor i området brukar kalla det närliggande vattnet.
– Det är här vi har vårt paradis och kopplar av och laddar batterierna. Vi har även en lägenhet inne i Tierp, förklarar Viktoria Söderling.
Hon berättar att när de är i Nöttö brukar de tillbringa mycket tid utomhus, antingen nere vid badplatsen vid havet eller i något av alla löpspår som finns i området.
– Det är egentligen helt fantastiskt. Vi har flera löpspår i skogen med elljus. Det är jättebra för mig och alla andra som inte är elitidrottare att även vi har möjligheten att ta oss ut i skogen och springa.
Vid Nöttö sjöbodar hade den legendariske riksdagsledamoten, socialdemokraten John Lundberg (nu avliden) under många år en sommarstuga.
– Hans hus ligger en bit bort bara. I dag är det en av hans söner som har den, säger Viktoria.
Under sina 33 år i riksdagen skrev John Lundberg cirka 200 egna motioner och var uppe i kammarens talarstol nästan 1 200 gånger. Han är även förknippad med att allemansrätten blev verklighet i Sverige.
– Det är väl egentligen bara en tillfällighet att vi har hus i samma område som han, men han var en viktig person för den svenska socialdemokratin, säger Viktoria Söderling.
Den politiker som hon i dag framförallt kopplas samman med är Bengt-Olov Eriksson - kommunstyrelsens ordförande i Tierps kommun de 26 senaste åren. Den 1 november tar hon formellt över som frontfigur för partiet i Tierp.
Den gångna mandatperioden har Viktoria Söderling varit ordförande i utskottet för arbete och omsorg och varit ansvarig för bland annat äldreboenden och olika kommunala vårdfrågor.
Exakt vilken roll hon kommer att få de kommande fyra åren är oklart, men troligen blir det som kommunalråd i opposition.
– Det jag kan säga i dag är att jag är partiets gruppledare i kommunfullmäktige. Resten får vi avvakta med, säger hon.
Hur ska du axla rollen som partiets frontfigur efter Bengt-Olov Eriksson?
– Jag kan inte fylla upp Bengt-Olovs loafers (skotyp) och han kan inte gå i mina högklackade skor. Jag ska vara mig själv och inte Bengt-Olov Eriksson i det politiska arbetet - det kommer att vara min styrka och det som gör att jag gör ett bra politiskt arbete.
Kan du utveckla det där med dina styrkor lite?
– Jag är både entusiastisk och envis som få, men även väldigt ödmjuk, tror jag. Som politiker kan man inte lösa allting själv utan man behöver arbeta tillsammans och utnyttja varandras styrkor i en politisk grupp för att utfallet ska bli så bra som möjligt.
Viktoria Söderling säger att hon tycker det känns tryggt att Bengt-Olov Eriksson blir kvar i Tierpspolitiken som andre vice ordförande i kommunfullmäktige.
– Behöver jag hjälp i någon fråga så kommer jag att ringa honom, säger hon.
Som dotter till Börje Wennberg - mångårigt regionråd för S i Region Uppsala och tidigare kommunalråd i Tierp - har politiken alltid varit en naturlig del för henne.
– Han är både pappa och politiker och givetvis pratar vi en hel del politik, men framförallt är han min pappa. Nu kommer jag nog att bli oppositionsråd och då kanske det är klokare och bättre att ringa en kvinnlig partikollega som haft samma roll i Karlstad och höra hur jag ska hantera olika politiska situationer.
Bengt-Olov Eriksson har som kommunstyrelsens ordförande blivit förknippad med tillväxtfrågor som bostadsbyggande och goda förutsättningar för företagandet i kommunen.
Viktoria Söderling konstaterar att det är viktiga frågor som hon kommer att lägga kraft på, men hon betonar att även vård- och omsorgsfrågorna är viktiga. Hon är dock orolig att den politiska kvintett (C, M, Lib, KD och MP) som vill ta över makten i kommunen inte visat något större intresse för omsorgsfrågorna den gångna mandatperioden och att de därför kan hamna lite på undantag.
Hon betonar att även det interna partiarbetet kommer att vara viktigt och att analysera varför partiet gick tillbaka rejält i valet i september.
– Ska vi komma tillbaka är den analysen otroligt viktig.
I valet i september tappade Socialdemokraterna rejält i Tierp och föll från 40 till 28 procent av rösterna och fick ihop 15 mandat mot tidigare 20. Sannolikt kommer partiet att få lämna över den politiska makten till den politiska kvintetten som kommer att ha 23 av 49 mandat i kommunfullmäktige.
Hon beskriver den politiska situationen i Tierp som speciell.
– En kommun mår bäst av att styras av en politisk majoritet, så kommer inte att vara fallet i Tierp - som det ser ut kommer vi att ha ett minoritetsstyre, säger hon.
Viktoria Söderling förklarar att S sträckt ut en hand till C, som är det största partiet på allianssidan, om ett samarbete över blockgränserna om den politiska makten. C tog hövligt S i handen, men tackade nej till något samarbete.
– Efter de samtalen hörde vi ingenting från alliansen eller MP innan vi fick läsa i media om kvintetten och att de skulle samarbeta och styra kommunen de kommande fyra åren.
Hon menar att kvintettens sätt att agera i maktfrågan är underligt och att man satt sig i knäet på Sverigedemokraterna och gett dem en vågmästarroll i kommunpolitiken.
– Det kommer att bli fyra år med ett politiskt kaos där man ska förhandla och komma överens med SD i olika frågor, säger Viktoria Söderling.
De senaste åtta åren har MP varit med och styrt Tierps kommun tillsammans med S. Mot den bakgrunden tycker hon att MP:s beslut att ta steget över till allianssidan svider lite.
– Framförallt var de inte raka och ärliga och sa direkt till oss att de skulle ta steget över och samarbeta med de fyra allianspartierna, det kändes konstigt. Jag tycker att de kunde ha agerat annorlunda.
Rollen som partiets frontfigur i Tierp innebär en förändrad tillvaro.
Arbetet som försäljare på ett bioteknikföretag kommer hon att vara tjänstledig i från de kommande fyra åren för att lägga all tid på politiken.
– Som det varit nu så har jag jobbat tre dagar i veckan som försäljare och resten med politik. Nu blir det annorlunda, men jag kommer inte att släppa biotekniken helt och hållet. Jag kommer att läsa rapporter och avhandlingar och annat för att hålla mig uppdaterad vad som händer på det området, säger hon.