Nu går campingplatsen under klubban

Har du femhundratusen kronor över kan du bli ägare till campingen i Söderfors.

Tierps kommun planerar för att sälja campingen i Söderfors. I försäljningen ingår även en 25-meters bassäng.

Tierps kommun planerar för att sälja campingen i Söderfors. I försäljningen ingår även en 25-meters bassäng.

Foto: Gorm Kallestad/arkiv

Söderfors2019-09-29 21:02

– Vi har redan i budget för detta år haft i uppdrag att förbereda en försäljning. Nu väntar vi bara på klartecken från politiken att påbörja försäljningen, säger Randi Graungaard, kommundirektör på Tierps kommun. 

Campingen, som ligger mitt inne i Söderfors samhälle, består av ett stort markområde för husvagns- och tältcamping samt en utomhusbassäng på 25 meter, omklädningsrum, kiosk och en tennisbana.

Det är Tierps kommun som äger campingområdet. Verksamheten där har de senaste åren drivits av ett socialt företag. Det företaget har fått ett visst ekonomiskt stöd från kommunen för att driva verksamheten.

Efter 2018-års negativa resultat på 30 miljoner kronor i kommunen gjordes en översyn av ekonomin och möjliga besparingsåtgärder togs fram av både politiker och tjänstemän.

I det förslag som togs fram listas mängder med saker och möjligheter. En tänkbar besparingsåtgärd är en försäljning av campingen. För kommunen har campingen inneburit kostnader på cirka 1,6 miljoner årligen. Vid en försäljning är det en kostnad som man blir av med.

I kvintettens budgetförslag (C, M, L, KD och MP) för 2020 finns också en försäljning av campingen med. Även förra året fanns frågan om en försäljning med i kvintettens budgetsförslag liksom i skuggbudgeten hos det största oppositionspartiet Socialdemokraterna.

Tierps kommun har med hjälp av ett externt företag värderat campingen till 500 000 kronor. Det är också den summan som man kommer att begära när ett försäljningsarbete påbörjas. 

Karta: Söderors
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!