Slipp krångel med inloggning från Facebook

Nyligen gjordes en uppdatering av vår app med en efterlängtad nyhet som underlättar när du vill läsa våra nyheter via länkar på Facebook!

Ladda ner vår app så kan du läsa artiklar på UNT enklare via länkar på Facebook.

Ladda ner vår app så kan du läsa artiklar på UNT enklare via länkar på Facebook.

Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Sociala medier2020-06-26 11:17

Texten uppdaterad 9 november 2022.

Tidigare har man hamnat i ett webbvy-läge när man är på Facebook och klickar på en länk till vår sajt. Det har inneburit att man behövt logga in ofta och varit lite extra krångligt och ett störande moment. Nu finns det en lösning på problemet!

Efter den senaste uppdateringen av vår app är det istället appen som öppnas från Facebook. Var du inloggad på appen kommer du därmed direkt till artikellänken som du klickade på och slipper logga in flera gånger.

Så länge du har vår app nedladdad på din mobil känner Facebook av det numera och skickar dig till den istället. 

Detta gäller både för androider och iOS. I vissa telefoner kommer du automatiskt skickas direkt till appen, på andra kan det bli så att du första gången efter uppdateringen när du klickar på en länk får en fråga om du godkänner att appen öppnas. När du godkänt den en gång ska du inte få upp frågan fler gånger.

– Vi vill såklart att det ska vara så enkelt och smidigt som möjligt för våra besökare att ta del av vårt innehåll. Det här är en vanlig lösning som används av flera andra nyhetsförmedlare och vi hoppas att det kommer uppskattas av läsarna. I våra läsarundersökningar har detta varit efterfrågat av många som vill slippa logga in på nytt när de klickar på länkar via Facebook, säger Malin Kennberg, produktägare för sajter och appar på NTM-koncernen.

Skickas du inte till appen trots att du har laddat ner vår app? Här är några tips!

  • Se alltid till att du har senaste versionen av ditt operativsystem.
  • Dubbelkolla att du har den senaste versionen av vår app.
  • Gå in i inställningarna i din telefon, välj vår app och se till att du tillåter spårning. Om du inte tillät det från början kan du behöva installera om appen för att det ska funka. 

Har du synpunkter eller förslag på hur vi kan bli ännu bättre? Era åsikter är mycket viktiga för oss. Mejla oss gärna på 72018@unt.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!