Helgpatrullen vill göra Skutskär tryggare

"Jag flyttade till Skutskär för att mina barn skulle få en tryggare miljö, men nu ser jag orosmoln.", det säger Erik Olsson som är en av initiativtagarna till "Helgpatrullen".

Erik Olsson är en av initiativtagarna till "Helgpatrullen".

Erik Olsson är en av initiativtagarna till "Helgpatrullen".

Foto: Privat

Skutskär2019-11-29 10:30

I slutet av november kommer Helgpatrullen gå på Skutskärs gator för första gången. Helgpatrullen är en form av nattvandrarverksamhet, ett initiativ med syfte att öka tryggheten i Skutskär.
– Jag upplever en ökad otrygghet för mina barn och en oro i samhället. Därför känns det här viktigt, säger Erik Olsson.

Tillsammans med några andra föräldrar har Erik bestämt sig för att börja vandra runt Skutskär på helgerna och dessutom försöka få med andra vuxna på tåget. Vandringarna ska organiseras via en facebookgrupp. Gruppen och vandringarna är också tänkta som en mötesplats för föräldrar. Föräldrarna ska få möjlighet att utbyta idéer och diskutera problem kring barnuppfostran. På några dagar har gruppen fått 65 medlemmar och en hel del positiv respons. 

Erik har bott i Skutskär i tio år och han upplever att otrygghet har ökat de senaste fem åren. Han har själv tonårsbarn som har börjat vara ute på kvällarna och har då insett att han som förälder har två val.
– Antingen får jag förbjuda dem från att vara ute sent eller så följer med ut och är en del av uteverksamheten. 

Idéen till initiativet kommer delvis från Eriks egna uppväxt i Uppsala, där det fanns nattvandrare.
– Jag minns att vi ungdomar fick kontakt med nattvandrarna när vi var ute och rände. I början såg vi dem som motståndare men successivt skapades en relation. Jag vill bygga något liknande i Skutskär, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!