Extra mycket julpynt Skutskärs centrum

Första söndagen i advent tänds julbelysningen i Skutskärs centrum. I år har kommunen satsat extra mycket på julpyntning och flera nyheter pryder nu centrum.

Gatlamporna i korsingen Centralgatan/Ågatan är dekorerade med ljusslingor.

Gatlamporna i korsingen Centralgatan/Ågatan är dekorerade med ljusslingor.

Foto: Hanna Brolund

Skutskär2019-11-30 19:00

Nyheterna är en del av centrumutvecklingen som kommunen håller på med. Under sommaren fanns en idéstuga i Skutskärs centrum, där kunde medborgarna lämna in förbättringsförslag.
– Många av de förslag som kom in handlade om säsongspynt, därför bestämde vi oss för att satsa lite extra på julpyntningen i år, säger Linda Helzenius, näringslivsutvecklare i Älvkarleby kommun.

Den forna idéstugan pryds nu av teckningar, stjärnor, kransar och julbelysning. Kreatörerna bakom pyntet är cirka femtio barn på Vinkelboda förskola.
– Barnen är så stolta och glada över att få vara med och dekorera centrum, säger Linda Helzenius.

Nytt för i år är också att ljusslingor och en krans pryder den gamla husmodellen på Centralgatan. Även gatlamporna i korsingen Centralgatan/Ågatan är dekorerade med ljusslingor. Enligt Linda Helzenius är årets satsning enbart ett första steg i ett större utvecklingsarbete.
–  Vi vill visa att det händer något, även om de stora sakerna tar tid. Vi måste börja någonstans, säger hon.

Det slutgiltiga målet med utvecklingen är att skapa en vardagsrumskänsla. På centrumdagen, som ägde rum i juni, hade elever från Polhemsskolan byggt modeller av hur centrum skulle kunna se ut i framtiden. Tanken med modellerna var att invånarna skulle börja tänka kring centrumutveckling.
– Idag får man inte direkt känslan av att man vill strosa i centrum. Vår vision för framtiden är att skapa ett centrum som alla vill vara i, säger Linda Helzenius.

Första söndagen i advent tänds ljusen i Skutskärs centrum.
Första söndagen i advent tänds ljusen i Skutskärs centrum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!