Unga kvinnor investerar i utseende

Hemleverans av fillersbehandling samt fransböjning och ryggvaxning är populära trender i den växande skönhetsindustrin. Märstaborna Isabella Ekman och Yolanda Guerrero är unga nyföretagare som satsar i utseende.

– Skönhetsbranschen är stor, nästan alla är måna om sitt utseende, säger hudvårdsterapeuten Yolanda Guerrero.

– Skönhetsbranschen är stor, nästan alla är måna om sitt utseende, säger hudvårdsterapeuten Yolanda Guerrero.

Foto: Jeanina Santiago

Skönhetsbehandlingar2019-10-07 12:51

Intresset för smink och naglar ledde till självförsörjning för Isabella Ekman och Yolanda Guerrero, som nu äger sina egna salonger. Idag finns 52 företag som jobbar med skönhetsvård i Sigtuna kommun.

– Skönhetsindustrin har blivit mer populär. I fjol har antalet personer som håller på med skönhet i landet ökat med 40 procent, säger injektionssjuksköterskan Isabella Ekman.

– Skönhetsbranschen är stor, nästan alla är måna om sitt utseende, säger hudvårdsterapeuten Yolanda Guerrero.  

De var båda klasskompisar på Arlandagymnasiet. I maj 2019 öppnade Isabella Ekman sin egen klinik, Renovatiokliniken i Märsta, medan Yolanda Guerrero i år köpte den gamla salongen Salong Längtan, också i Märsta.  

Isabella Ekman gör fillers- och botoxbehandlingar. Kunderna är främst kvinnor i 20-årsåldern till medelåldern. På veckodagarna jobbar hon på kliniken. Söndagar jobbar hon åt kändisen Dominika Peczynski, som nyligen lanserat skönhetstjänsten Treatya. Genom Treatya åker anställda hem till kunderna.

–  Treatya är för dem som inte har barnvakt eller har möjlighet eller tid att ta sig någonstans, säger Isabella Ekman.  

När Treatya lanserades var Isabella Ekman på paret Anders Borgs och Dominika Peczynskis kändisfest.

–  Jag har fått behandla många kändisar, namnen kan jag inte uppge på grund av sekretess.

Hennes skönhetsintresse började med naglar i gymnasiet, men hon berättar att hon ganska snabbt insåg att det tog för lång tid för lite pengar. Därför blev injektionsbehandlingar ett bra alternativ.  

För kompisen Yolanda Guerrero var det intresset för smink som ledde till att hon senare satsade på sin egen hudvårdssalong. På cbjuder hon på kropps- och ansiktsbehandlingar som hjälper mot till exempel akne och rosacea.  

Kunderna är också mestadels kvinnor, 20 plus till 50 plus. Men några män kommer också till henne – för ryggvaxning.

Den populäraste tjänsten hos henne är lashlift, en permanent böjning av egna fransar. Man färgar då även fransar och bryn.  

–  Man böjer upp fransarna för att få en böjd form, då upplevs fransarna längre. Och sedan applicerar man keratin som vårdar fransarna.  

Lash lift är idag en större trend än fransförlängning, enligt henne, då många kvinnor upplever att fransarna blir slitna av fransförlängning.

Isabella Ekman gör fillers- och botoxbehandlingar.  På veckodagarna jobbar hon på kliniken. Söndagar jobbar hon åt kändisen Dominika Peczynski, som nyligen lanserat skönhetstjänsten Treatya.
Isabella Ekman gör fillers- och botoxbehandlingar. På veckodagarna jobbar hon på kliniken. Söndagar jobbar hon åt kändisen Dominika Peczynski, som nyligen lanserat skönhetstjänsten Treatya.
Unga nyföretagare

Renovatiokliniken i Märsta startades i maj i år av Isabella Ekman, medan Yolanda Guerrero köpte i år den gamla salongen Salong Längtan, också i Märsta.  

 Idag finns 52 företag som jobbar med skönhetsvård i Sigtuna kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!