Fler misstänkt matförgiftade på restauranger i Uppsala

Den senaste månaden har antalet anmälningar om misstänkta matförgiftningar på restauranger i Uppsala ökat, enligt kommunens miljöförvaltning.

Antalet anmälningar om misstänkta matförgiftningar på restauranger i Uppsala har ökat – men från låga nivåer.

Antalet anmälningar om misstänkta matförgiftningar på restauranger i Uppsala har ökat – men från låga nivåer.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Sjukdomar och tillstånd2021-08-15 17:00

Ökningen skedde dock efter att antalet anmälningar i ett års tid befunnit sig på låga nivåer på grund av pandemin. När restriktionerna var som hårdast kunde det röra sig om färre än ett tiotal anmälningar per månad, enligt Niklas Utterström, avdelningschef på Miljöförvaltningen.

– Senaste månaden har vi fått in ett 20-tal ärenden. Det är ingen alarmerande ökning utan det beror enkelt förklarat på att fler personer rör sig ute nu än tidigare.

Det är inget som beror på krögarna?

– Vi har inget som tyder på det i nuläget. Det är när vi får in flera anmälningar om en och samma händelse, om det skett ett utbrott eller liknande, som vi tittar närmare på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!