"Vi sprutar champagne på varandra och dansar"

UNT bad HedilMinshed, ordförande för Kuratorskonventet, att berätta om hur hennes ideala sista april-firande ser ut. Här är hennes festliga dag.

Curator Curatorum. Hedil Minshed, ordförande för Kuratorskonventet, vet precis hur hon vill fira valborg.

Curator Curatorum. Hedil Minshed, ordförande för Kuratorskonventet, vet precis hur hon vill fira valborg.

Foto: Felicia Andreasson

Sista april2017-04-23 07:30

Vaknar ...

... tidigt av att någon ringer och säger ”kom hit på champagnefrukost, ta med jordgubbar och något att äta”. Morgonen fortsätter med att jag sitter på en takterrass med ett gäng kompisar och skålar i bubbel.

LÄS MER: "Uppsala är som bäst på sista april"

Vid tiotiden ...

... går vi till Ekonomikumparken och där är det god stämning, bra musik och jättejättemycket folk. Vi sitter omringade av människor och omslukas av det härliga festhumöret.

Lunch

Det blir lite tajt, men vi försöker hinna med en redig sillunch på någon nation. Vi är där fram till halv tre och sen börjar vi gå mot Carolina Rediviva.

15.00

Rektorn vinkar med mös­san och vi hälsar våren välkommen vid möss­påtagningen i Carolinabacken. Sedan blir det champagnegalopp på S-Nerikes nation som ligger nära mitt hem. Där sprutar vi champagne på varandra och dansar till peppig ­musik i den härliga vårsolen. Blöta av champagne går vi hem runt klockan 18 och duschar och byter om.

Kring 20

Nu är jag väldigt hungrig och jag och mina vänner beställer hem pizza från ­Palermo. Jag äter en ­hawaiipizza. Vi börjar tagga igång igen och kring 23-tiden går vi till Norrlands nation. Vi dansar, skålar och skrattar med vänner som vi stött på ute och gläds över att våren äntligen är här.

Kring 03

Kvällen avslutas med ett besök på Max på Stora torget. Jag äter chilicheese, ostbollar med jalapeños. Jag är hemma strax före klockan 04 och går och lägger mig.

LÄS MER: Här får du inte dricka på valborg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!