En delegation bestående av bland annat polis, socialtjänst och läkare kommer att möta upp kvinnorna och deras barn på Arlanda under torsdagen, enligt SVT Nyheter.
Enligt Göteborgs-Posten handlar det om två kvinnor. En av dem ska vara hemmahörande i Skåne och en i Västsverige.
UD avböjer att uttala sig om detaljer kring de enskilda fallen.
Kontrollerade former
"Men generellt sett, gällande utvisningar från lägren i nordöstra Syrien, menar Säkerhetspolisen att den typ av kontrollerade utvisningar som skett tidigare är att föredra ur ett säkerhetsperspektiv snarare än att kvinnorna kommer hit under okontrollerade former. Därför arbetar vi för att utvisningar kan äga rum på ett säkert och kontrollerat sätt och i enlighet med gängse internationell praxis. Detta är även viktigt med tanke på barnens utsatta situation. När kvinnorna utvisas har vi, liksom andra berörda länder, en skyldighet att ta emot våra egna medborgare. De är då betalningsskyldiga för sina biljetter", skriver UD i en kommentar till TT.
Säkerhetspolisen som ingår i den nationella samverkan av myndigheter som arbetar med mottagandet av personer från konfliktområden. Karin Lutz, presskommuniktör, vill inte kommentera om de är inkopplade i de två fall som flera medier nu rapporterar om.
– Jag kan inte bekräfta om det kommer några i dag. Vi arbetar aktivt med att följa upp och bedöma om personer som återvänder från konfliktområden utgör ett hot och det vi bedömer är om deras avsikt och förmåga är att begå terroristbrott i Sverige.
Sex kommit tidigare
I början av september utvisades tre kvinnor som togs emot på Arlanda av svenska myndigheter efter att UD bistått med resan.
Utrikesminister Ann Linde (S) sade då att svenska myndigheter hade beredskap för att ta emot fler återvändare under hösten. UD ska bistå dessa IS-kvinnor på samma sätt som de första återvändarna, sade Linde.
Den 21 oktober togs ytterligare tre kvinnor och åtta barn hemmahörande i Sverige emot av svenska myndigheter på Arlanda sedan de utvisats. Två av barnen var föräldralösa, enligt utrikesminister Ann Linde (S).
Säkerhetspolisen ger ingen kommentar kring om någon av dem som återvänt tidigare klassats som säkerhetsrisker.
– Jag kan inte gå in på uppgifter om enskilda personer. Dels av integritetsskäl och så kan det skada vårt arbete, säger Karin Lutz på Säpo.