– Vi tog kontakt med chefen på individ och familjeomsorgen i vår kommun som sedan kunde bekräfta att de fått in en person som fick hjälp. Det var som en handelsvara. Tänk att sitta sex timmar i en bil och sen hamna i ett litet samhälle i Norrland, säger han.
Därefter bestämde sig Mikael Westin för att ta kontakt med Sigtuna kommun.
– Jag upplevde att vi hade en bra dialog, men man varken förnekade eller erkände.
Efter händelsen hjälpte Ragunda kommun enligt Mikael Westin en person som var rullstolsburen. Men kommunen har även enligt Jämtlands tidning tagit emot en familj under slutet av 2020.
– Nu är det utagerat och nu har det bara kommit hit frivilliga. Sigtuna kommun verkar ha skärpt sig.
UNT har tidigare rapporterat om hur kommunalrådet i Kramfors, Jan Sahlén (S), har anklagat bland andra Sigtuna kommun för ”social dumpning”.
Mattias Askerson (M), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna kommun, sa i en tidigare intervju att han inte håller inte med om att siffrorna kan tyda på att de har försökt att få flyktingarna att flytta.
– Jag har inte varit i kontakt med något kommunalråd i Ragunda och vänder mig starkt emot påståendet att det pågår social dumpning, säger Mattias Askerson (M), i en intervju med SVT Jämtland.