Vi midnatt natten till tisdag fick polisen in ett larm om att någon hade kastat en flaska med brännbar vätska mot bensinpumparna i Sigtuna.
När UNT är på plats vid bensinstationen finns det inga synliga tecken på åverkan och Sigtunaborna som kör in för att tanka har inte hört om nyheten och uttrycker förvåning. Samtidigt är de väl medvetna om senaste tidens attacker i form av bilbränder och molotovcocktailen som skickades mot kommunhusets entré natten mot måndag.
– Det har blivit ett mini-Los Angeles. Man kan inte gå säker i lilla Sigtuna längre, säger en man som har stannat för att tanka bilen.
Han tankar vid den här macken varje vecka, förklarar han. Han har bott i Sigtuna i 50 år men inte varit med om något liknande som den senaste tidens attentatsförsök.
– Man är "dumtrygg" och inbillar sig att man är säker, men så är det inte längre.
Han vill vara anonym på grund av rådande läge.
Macken ligger på Uppsalavägen längs huvudleden in i Sigtuna. Några hundra meter över vägen ligger bland annat hemtjänstens lokaler, en förskola och ett seniorboende. Polisen rubricerar händelsen som försök till allmänfarlig ödeläggelse och ärendet ligger på sektionen grova brott.
Maria Rosendahl har bott länge i Sigtuna. Hon är född här och upplever också att våldet har ökat markant.
– Det är sig inte likt längre, säger hon till UNT.
I sin mobil har hon installerat SOS larm-app för att ha koll på vad som händer. För någon dag sedan fick hon ett larm om att det brann i en bil 450 meter från hennes bostad.
– Vi har varit förskonade i Sigtuna, men våldet kommer bara närmare, säger hon.
Polisen har gripit fyra personer efter attentatet mot macken. Tre av de frihetsberövade bedöms tillhöra ett kriminellt gäng. I tidigare artiklar har UNT skrivit att många rekryteras till de kriminella gängen i tidiga tonåren.
Thomas Lindberg, enhetschef för "Ung i Sigtuna" förklarar hur ungdomar kan hamna här.
– Det börjar med en acceptans att det finns kriminalitet men man bryr sig inte så mycket, tills det står en ganska nära. Det är svårt att veta vart i det gråa fältet individer befinner sig, säger han.
– Det är viktigt att man som förälder engagerar sig och har samtal med sina tonåringar, fortsätter han.
Han ser också att ungdomar som har en organiserad fritid och är föreningsaktiva mer sällan hamnar i de här sammanhangen.