– Kunderna kan låna muggar och skålar i två veckor. Därefter kan de återlämnas, antingen till oss direkt, eller hos någon av våra samarbetspartners i Stockholm, säger 47-åriga Lucie Richardson, som ursprungligen kommer från Tyskland.
Att registrera sig i en app är allt som krävs, och ingen deposition behövs.
– Om muggarna eller skålarna inte kommer tillbaka efter två veckor måste en avgift betalas. Men denna återbetalas vid återlämning.
Konceptet heter Vytal och har sina rötter i Tyskland.
– Man kan titta i appen och se vilka restauranger och kaféer som är med. Vi erbjuder också engångsmuggar eller skålar.
Familjen Richardson flyttade till Sverige för nästan ett år sedan, drivna av makens arbetsmöjligheter inom fastighetsbranschen. Efter en kort tid i Uppsala fann de sitt nya hem i Knivsta.
Innan flytten drev Lucie Richardson ett liknande veganskt och glutenfritt kafé i Wiesbaden, en välkänd kurort nära Frankfurt, Tyskland.
– Jag öppnade det i oktober 2019, precis i början av coronapandemin, vilket resulterade i tuffa tider med lockdowns.
Försäljningen av det tyska kaféet sammanföll med familjens flytt till Sverige.
När Lucie Richardson upptäckte det idylliska lilla röda huset i Sigtuna såg hon det som den perfekta platsen för att fortsätta sin kafédröm.
– Det finns gott om ställen som erbjuder traditionella rätter, men jag vill erbjuda något för dem som är känsliga mot gluten och mjölkprodukter, eller inte vill äta något från djur. Och nu är "Hey Lucie!" det enda helt veganska kaféet i Sigtuna kommun.
"Hey Lucie!" erbjuder bakverk med internationell inspiration, bland annat från England och USA.
Lucie Richardson betonar vikten av ekologiska ingredienser och hennes ambition att uppnå ekologisk certifiering. Kaféet erbjuder även en rad "raw" efterrätter, det vill säga obakade godsaker.
– Men det är inte så lätt att hitta enbart ekologiska grossister i Sverige, därför importerar jag vissa ingredienser från Tyskland.
För henne är ekologiska ingredienser jätteviktiga.
– Det är bra för naturen, för man använder inga pesticider eller andra gifter. Så man skyddar både naturen och hälsan. Och de smakar mycket bättre också, säger Lucie Richardson.