Polisen larmades till Arlanda klockan 8:06 på måndagen. Mannen avlägsnades från platsen och hördes av polis, enligt initiala uppgifter från polisen. Han släpptes efter att ha förts från planet men misstänks för brott mot luftfartslagen.
Senare under måndagen rapporterar tidningen Mitt i Sigtuna att mannen var klimataktivist och att han genomfört en klimataktion på ett plan som skulle flyga från Stockholm till Göteborg.
Ännu lite senare på måndagen ringer Samuel Jarrick, medlem i klimatrörelsen Extinction Rebellion, till UNT.
– Det var vi som gjorde den, säger han om klimataktionen.
Denna adresseras i ett pressmeddelande på Extinction Rebellions hemsida. Organisationen är känd för att ägna sig åt civil olydnad.
"Aktionen denna morgon är en del av en nationell kampanj inom Extinction Rebellion (XR) för att ställa om våra transporter och övriga samhället så att de värsta scenarier av klimatkrisen kan undvikas," står i pressmeddelandet. Under helgen ska organisationen har genomfört flera liknande aktioner.
Personen som genomförde klimataktionen heter Klas Ytterbrink Nordenskiöld och är läkare. Medan planet ännu stod på marken ställde han sig upp och höll ett tal om flygindustrins utsläpp och deras hälsoeffekter.
– Jag gör det här för mina barn och alla andra barn, så att de ska ha en planet att leva på när de blir äldre. Som det ser ut nu går inte utsläppen åt rätt håll, det är orimligt att vi förstör vår planet på det här sättet, säger han till UNT.
Är det rimligt att orsaka förseningar i flygtrafiken?
– Jag är ledsen om det upprör enskilda passagerar eller personalen, det var inte riktat till dem personligen. Jag förstår att människor flyger, det är billigt, staten subventionerar flygandet med 10 miljarder varje år.
Hur reagerade personerna på flyget?
– Jag tyckte inte att det uppstod dålig stämning, de flesta inser klimatkrisens allvar. Nu hann jag inte förklara så mycket på djupet eftersom jag blev utsläpad av en vakt.
Kan du åstadkomma något på den korta tiden?
– Frågan blir ju aktuell, den kommer upp i sociala medier, de som flyger hajar till och blir medvetna om att det pågår en kamp mot klimatkrisen. Ett försenat flyg minskar ju inte utsläppen i sig, men det stör de klimatskadliga verksamheterna.
Brott mot luftfartslagen kan resultera i böter eller fängelse i högst sex månader.
Är det värt det?
– Ja absolut, det är i linje med civil olydnadstraditionen. Fängelse skulle kännas väldigt tufft, jag har ju barn, men om det är vad som krävs för att lyfta klimatfrågan, så är det så, säger Klas Ytterberg Nordenskiöld.