På torget utanför Valsta centrum står Rafi Farouq från Malmö och spanar efter Rasmus Paludan, den svenskdanske högerextremisten som kandiderar i årets svenska riksdagsval och som nu sagt att han ska hålla möte också i Valsta.
– Vi får se hur det går. Vi bryr oss inte om honom, vi åker hit för att stävja bråk och vara en god kraft på plats, säger han.
Ända sedan Paludan tog sin koran från Danmark till Sverige har Rafi och gänget i föreningen Flamman punktmarkerat den danske högerextremisten: dit Paludan åkt har också de åkt. Flamman har funnits i mer än 25 år och verkar mot kriminalitet och våldsbejakande extremism, till exempel genom att hjälpa avhoppare från olika extrema miljöer. Han ser deras uppdrag som en ren självbevarelsedrift och säger att de är där av fri vilja.
– Jag kommer från Afghanistan. Mitt land blev upprivet av just de här krafterna. De har förstört vårt land. Jag vill inte att det kommer hit.
Han berättar att hans pappa arbetade inom staten och hemma talades det ofta om hur de extrema ideologiska krafterna förstörde landet.
– Han kämpade mot det och allt det här präglade vår barndom.
Gruppen försöker få alla som kommer på Paludans möten att behålla lugnet, eller ännu hellre, vända ryggen till. Det är det som är Rafis mål.
– Det började i Malmö. Vi stoppade folk från att kasta sten och fick många att vända ryggen till och gå därifrån. Vid flera tillfällen lyckades vi tömma hela torg, säger han.
Det gick så bra att polisen i Göteborg senare frågade gruppen om de också kunde komma dit när Paludan skulle besöka Västra Frölunda. Därefter har det blivit fler samtal från polisen. Flamman har en särskilt metod som de arbetar efter.
– Vi går fram och bygger relationer med folk. Vi startar små samtal och pratar om att inte använda våld. Vi rör vid folk, på axeln och försöker styra dem därifrån, promenerar bort med dem, på ett mjukt sätt.
Ibland vill folk prata om islam.
– Vi vill visa muslimer hur de kan hantera den här situationen. Vi talar om att man kan vara emot den här högerextreme personen men att han har yttrandefrihet och att man enligt islam inte ska bli våldsam.
Han berättar hur föreningar och kommuner blivit bättre på att förebygga bråk när Paludan kommer. När det urartat har han upplevt att de lokala myndigheterna och föreningarna inte varit förberedda och inte kommunicerat med varann.
Men det viktigaste och farligaste är inte det som sker här på torget menar han, utan hur den grupp av följare som Paludan har i sociala medier, växer och blir mer aktiv och aggressiv i sina kommentarer.
– Första gången han brände koranen i Sverige hade han ett par tusen följare här och det var några hundra som tittade på videon. Nu ser man att hans videos ses av tusentals följare och att kommentarerna flödar. Och det är framförallt folk i Sverige som hejar på.
Det blir ett mestadels lugnt möte. Några går fram och ställer frågor till Paludan som blir allt grövre i mun. I början går Rafi och hans gäng runt och pratar med upprörda men efter att koranen bränts första gången lägger sig känslorna och de flesta börjar titta på klockan.
– Det är väldigt bra att det är så lugnt, skönt att folk här är smarta, inte låter sig provoceras. Folk säger att han inte är värd att slösa energi på. Snart kommer en dag då ingen dyker upp.