– Varsågod, ta en kaffe, säger Ramin Pirnad och nickar mot den nya kaffemaskinen i grillen i stationshuset i Märsta.
Grillen har precis bytt ägare och Ramin Pirnad berättar att det nu blir fler förändringar. Han kommer börja baka pizza och även kebabbrödet kommer han att baka själv. För här måste, menar han, finnas något för alla, både de som passerar till eller från Arlanda, alla som bor i närheten eller ska byta tåg och buss.
– Jag vill ha en meny som passar alla. Förut hade de inte griskött till exempel, men då hade de inte tänkt på alla. Nu har jag precis beställt gyros. Vi bor i Sverige, man måste anpassa sig.
Han har arbetat i sju år på olika restauranger i Uppsala, bland annat som personalansvarig, men kommer ursprungligen från Iran. Han växte upp på landet i en kurdisk by och studerade till jurist, innan familjen behövde försörjas och han var tvungen att börja arbeta. Hemligheten med att få en restaurang att gå runt säger han, är att göra god mat.
– Och man måste vara jättetrevlig mot kunderna och acceptera att om någon kund klagar, vad det än gäller, så måste de vara nöjda.
Hans egen favoriträtt är den kurdiska rätten ghormesabzi som görs på ris, bönor och lamm. Han funderar på att sälja rätten i restaurangen.
– Den är inte svår att göra.
En annan favoriträtt är risdolmar på persiskt vis, där dolmarna rullas med vitkål istället för vinblad.
– De älskar jag. Men det var de dolmar som mamma lagade. Här skulle de inte smaka lika bra, säger han och skrattar.