Gott om rysligheter på höstlovet

Halloweenkul och skräckhistorier under höstlovet i Sigtuna. Här är hela programmet.

Halloween infaller alltid den 31 oktober, det vill säga på torsdagen under höstlovet. När du firar det? Det bestämmer du själv!

Halloween infaller alltid den 31 oktober, det vill säga på torsdagen under höstlovet. När du firar det? Det bestämmer du själv!

Foto: Jonas Tezlaf/UNT Arkiv

Sigtuna kommun2019-10-28 05:00

Höstlovet, vecka 44 går i skräckens tema i Sigtuna kommun. På Skokloster blir det under hela veckan rysligt pyssel för de minsta och spökvisningar om oroliga själar och ond bråd död för äldre. På onsdagen blir det eldshow i Skoklosters park. Samma dag är alla som är över 13 år välkomna på skapande och bakning med halloween-tema på Valsta fritidsgård. 

På höstlovstorsdagen ordnar Sigtuna stads företagarförening också ett halloweenrace på Stora gatan i Sigtuna. Alla barn som kommer utklädda till racet får en godispåse. 

På lördagen blir det höstlovsfinal med en halloweenfest för tonåringar på Ungdomens hus forum.

För den som är mer intresserad av sport går det att prova på gymnastik och/eller basket på Steningehöjdens sporthall. Brobryggets fritidsgård ordnar också flera chanser till att prova på sporter, turneringar, schack och FIFA. På Biokällan i Märsta och Gröna Ladan i Sigtuna visas olika filmer.

Wenngarn slott bjuder in till spökvandring. 

– Spökvandringen är en lite annorlunda guidad visning. Wenngarn har en historia som går tillbaka nära tusen år i tiden. Saga, sägen och spöken tillhör den mörka undervegetationen av det vi inte hittar i historieböckerna, säger Dorit Neujahr Johansson, som håller i visningarna.  

De två spökturerna hålls 2 och 7 november. Under turen får besökarna utforska delar av slottet som man vanligtvis inte visar.  

– Vi börjar i källaren och avslutar på vinden. Vem vet, kanske kommer guiden att bjuda på lite fladdermusblod för att få bra mörkerseende.

Anna-Mikaela Wass

Anna-Mikaela.Wass@unt.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!