Gott om rysligheter på höstlovet

Allt från Halloweenkul till pyssel och skrivarworkshops under höstlovet i Sigtuna. Här är programmet i urval.

Halloween infaller alltid den 31 oktober, det vill säga på torsdagen under höstlovet. När du firar det? Det bestämmer du själv!

Halloween infaller alltid den 31 oktober, det vill säga på torsdagen under höstlovet. När du firar det? Det bestämmer du själv!

Foto: Jonas Tezlaf/UNT Arkiv

Sigtuna kommun2019-10-28 05:00

Höstlovet, vecka 44 går i skräckens tema i Sigtuna kommun. På Skokloster blir det under hela veckan rysligt pyssel för de minsta och spökvisningar om oroliga själar och ond bråd död för äldre. Men allt är inte skräck. På onsdagen blir det eldshow i Skoklosters park. 

Sigtuna bibliotek anordnar på måndagen en klimatworkshop där man kan få bygga robotar av återvunnet material och experimentera med grön teknik med författarna Jack och Elliot Wallentin. 

Författaren Sara Lövestam, delvis uppväxt i Sigtuna, gästar Märsta bibliotek på tisdag för att berätta om sitt författarskap och skrivande. Efteråt håller hon en workshop där man kan få testa sitt skrivande i olika skrivövningar. 

På onsdagen är alla som är över 13 år välkomna på skapande och bakning med halloween-tema på Valsta fritidsgård. 

På höstlovstorsdagen ordnar Sigtuna stads företagarförening också ett halloweenrace på Stora gatan i Sigtuna. Alla barn som kommer utklädda till racet får en godispåse. 

På lördagen blir det höstlovsfinal med en halloweenfest för tonåringar på Ungdomens hus forum.

För den som är mer intresserad av sport går det att prova på gymnastik och/eller basket på Steningehöjdens sporthall. Brobryggets fritidsgård ordnar också flera chanser till att prova på sporter, turneringar, schack och FIFA. På Biokällan i Märsta och Gröna Ladan i Sigtuna visas olika filmer.

Sara Lövestam
Sara Lövestam
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!