FÀrre besökare pÄ Ärets festival

Besökarna pÄ Ärets mÄngfaldsfestival blev fÀrre Àn arrangörerna hoppats pÄ. "Vi mÄste öka engagemanget för mÄngfalden", sÀger DJ Maytan.

David Jerome "DJ" Maytan (till höger i bild) tillsammans med artisten Hunermend Dilyar under MÄngfaldsfestivalen.

David Jerome "DJ" Maytan (till höger i bild) tillsammans med artisten Hunermend Dilyar under MÄngfaldsfestivalen.

Foto: Thord Johansson

Sigtuna kommun2019-11-22 10:15

Årets mĂ„ngfaldsfestival i MĂ€rsta gick inte riktigt som arrangörerna i den ideella MĂ€rstaföreningen George Graham Foundation hoppats pĂ„.

– Jag Ă€r jĂ€ttenöjd med sjĂ€lva dagen. Alla artister stĂ€llde upp helhjĂ€rtat och personalen i foajĂ©n var vĂ€ldigt hjĂ€lpsamma. Men det var fĂ„ som kom, sĂ€ger David Jerome "DJ" Maytan frĂ„n föreningen. 

I Ă„r kom cirka 150 personer, hĂ€lften sĂ„ mĂ„nga som förra Ă„ret. En anledning tror DJ Maytan Ă€r att mĂ„nga nyckelpersoner som spridit information om festivalen har flyttat eller bytt jobb, och att ersĂ€ttarna inte hunnit etablera sig Ă€n. Men han ser det ocksĂ„ som ett tecken pĂ„ att Ă€nnu mer arbete behöver göras. 

– Vi mĂ„ste öka engagemanget för mĂ„ngfalden. Vi gör redan mycket under Ă„ret, men om vi har Ă€nnu fler evenemang och projekt kommer intresset bli större, sĂ€ger DJ Maytan.

Årets festival hade tema berĂ€ttande och förutom musik fick man bland annat höra tre flyktingars livshistorier och varför artisterna jobbar med det de gör.

– Mitt starkaste minne Ă€r att flera Ă„hörare sa samma sak till mig: "Det hĂ€r var min viktigaste livsupplevelse. Jag kom för att se den personen, men det var sĂ„ bra att jag stannade. Det har gett mig mĂ„nga tankar att fundera pĂ„", sĂ€ger DJ Maytan.

En tanke bakom föreningens arbete Àr att mÀnniskor ska kÀnna sig sedda och vÀlja att utveckla sina talanger istÀllet för att gÄ in i brottslighet.

–  Just nu satsas mycket pengar pĂ„ övervakningskameror och vĂ€ldigt lite pĂ„ att faktiskt se varandra, sĂ€ger DJ Maytan.

George Graham Foundation Orchestra
George Graham Foundation Orchestra
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!