Kontinuiteten brister hos företaget, menar hon. Det kommer ofta olika personer och många av dem är enligt henne dåligt informerade om mammans tillstånd. Därför vet de inte heller vad de ska göra när hon blir dålig.
– Sista tiden har det blivit lite bättre men vissa helger har det varit helt upp och ner.
Gunilla Svensson bor just nu med sin mamma och oroar sig för att de hemtjänstanställda inte ska göra rätt. Bland annat kan kommunikationen bli svår på grund av språkbrister hos flera anställda, menar hon.
Gunilla Svensson har begärt att få en kontaktperson och en träff med Olivia hemtjänst för att kunna kartlägga mammans behov. Nu har det gått fyra månader utan att det har skett. Därför vänder hon sig nu till Inspektionen för vård och omsorg.
Att det inte blivit något möte förklarar Carina Englundh, kommunikationschef på Olivia, med hög sjukfrånvaro under pandemin. Angående språkbristerna svarar hon att språkkunskaperna säkerställs via både intervjuformulär och webbaserade utbildningar.
Lena Bjuhr Erngren, verksamhetschef för äldreomsorgen i Sigtuna kommun, berättar att kommunen är medvetna om bristerna hos de två privata företag som tagit över hemtjänsten sedan i april. Något som tidningen tidigare har rapporterat om.
– Vi har ett tydligt uppföljningsansvar. Det innebär att vi regelbundet följer upp det som står i avtalet, att det görs i enlighet med detta.