– Jag älskar Florens, jag älskar San Francisco, och jag älskar Uppsala.
Tom Schwertscharf har klätt upp sig i Sverigetröja och Sverigekeps valborgsdagen till ära. Kepsen har han dock hängt av sig och satt på sig en av de studentmössor i papp som är utlagda på borden.
Han kommer från San Franciscoområdet, där han ännu bor, men läste limnologi i Uppsala på 70-talet. Nu är han på valborgsfirande med Uppsala universitets alumnförening i Swedish America hall, mitt på Market street i centrala San Francisco.
– Jag har fått spara mina minnen från Uppsala i 40 år, för tyvärr jag har aldrig åkt tillbaka till Sverige. Men så hörde jag talas om föreningen för tidigare studenter från Uppsala och gick med, och nu är jag här, säger han.
Han är entusiastisk när han talar om Sverige och lägger ut orden om landets insatser i världen, och matchen han såg med Björn Borg en gång. Valborg i Uppsala minns han väl, inte minst mösspåtagningen, även om detaljerna är utsuddade - av förklarliga skäl.
– Man drack för mycket för att komma i håg ens dagen efter, säger han och skrattar.
Maten på en valborgsfest tio tidszoner bort kan inte bli exakt som hemma i Uppsala. Men knäckebröd finns det, liksom köttbullar, gravad lax - och snaps. Sånghäften finns det förstås också och snabbt uppstår den där speciella studentstämningen när sånganföraren tar upp "Helan går" och "Jag har aldrig vatt på snusen". Plötsligt känns det inte som nationernas festsalar är ett halvt jordklot bort, utan att vi sitter i ett.
– Fan, jag missade mycket när jag blev reaktionär på 70-talet och gick med i Skånelandens nation, säger Barbro Haves när alla sjungit O gamla klang och jubeltid.
Hon läste juridik i Uppsala men flyttade till USA 1979. Här om året besökte hon Uppsala igen med gamla vänner från korridoren i Flogsta.
– Jag kände inte igen mig. Men så är det när man är migrant. Man lämnar ett land, som sedan inte riktigt finns kvar. För det ändras. Därför är det bra med sådana här traditioner som består, säger hon.
I San Francisco och i städerna runtomkring, ett storstadsområde på cirka 9 miljoner invånare, bor tusentals svenskar. Någon upplyser om att de är 8 000. En av dem är Richard Söderberg, som också studerat vid Uppsala universitet och är med i alumnföreningen. Han har en diger meritlista när det kommer till valborgar i Uppsala, och kan nu lägga ytterligare ett Uppsalafirande till listan - även om det var i San Francisco.
– I elva år pluggade jag i Uppsala, först fysik sedan juridik. Ett firande som där är liksom inget man tar med sig med familjen till sitt nya land, så det har inte blivit något sedan 1997, förrän nu.
Och festen i San Francisco höll klassen, tycker han.
– Det här var idealbilden av en valborgsfest, så som de fulla studenterna tror att de firar.