Stjärnkockar öppnar lunchkrog

Uppsalabördiga och välmeriterade kockarna Andreas Hedlund och Johan Lundström startar tillsammans med Jenny Härstam Hedlund nästa sommar en lunchrestaurang i Solna Strand.

Foto:

Restauranger2014-11-21 18:00

Restaurangen ska ha en högklassig profil, säger de själva.

– Vi har under många år drömt om att driva ett ställe ihop, laga och servera god lunchmat utifrån var erfarenheter och smaker, säger Andreas Hedlund.

Och erfarenheter saknas sannerligen inte. Andreas Hedlund kan titulera sig stjärnkock. Han blev utsedd till Årets kock 2002 och var ansvarig för Nobelmiddagen 2012 och 2013. Johan Lundströms meriter går inte heller av för hackor. Han har bland annat varit ansvarig kock på svenska amabssaden i Paris och kock på kända restauranger som Bon Lloc och hos Karin Fransson. Jenny Härstam Hedlund har bland annat varit restaurangchef på Vassa Eggen och Ulla Winbladh.

Andreas Hedlund och Johan Lundström är båda uppväxta i Uppsala och fick grundläggande kockutbildning på Ekebyskolan. De har arbetat tillsammans på bland annat Wermlandskällaren och Gillet. Andreas Hedlund drev också under några år restaurang Grisen på Östra Ågatan.

Solna Strand börjar bli ett nytt matcentrum, säger Andreas Hedlund.

– En del del företag och myndigheter har flyttat ut från Stockholms city på senare tid och de tar med sig sina vanor och krav på hög kvalitet. Dessutom finns många pendlare här, bland annat från Uppsala. Över huvud taget tycker jag att lunchrestauranger börjar bli mer attraktiva att jobba med. Gästerna efterfrågar bättre mat och varierade menyer och man tycker det är viktigt att få en god lunch tillsammans med kolleger.

Villa Wera ska restaurangen heta och den ska drivas på uppdrag av Humlegården Fastigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!