Restaurangen sadlar om – nytt namn och koncept

I lördags hade restaurangen Picnic i Uppsala sin sista öppna dag på bottenvåningen av Radisson Blu Hotel – nu byts både namn och koncept ut.

Vilket datum som Bonté Brasserie & Bar kommer att slå upp portarna är ännu inte officiellt, men enligt Ann-Sophie Myrefelt blir det i slutet av januari 2025.

Vilket datum som Bonté Brasserie & Bar kommer att slå upp portarna är ännu inte officiellt, men enligt Ann-Sophie Myrefelt blir det i slutet av januari 2025.

Foto: Malin Norrgård

Restaurang2025-01-03 20:19

I slutet av januari öppnar nämligen hotellrestaurangen igen, och då i ny prägel där smårätter byts ut mot en fransk brasserie.

– Radisson Blu, och därmed Picnic som är en del av hotellet, öppnade 2012, där fokuset låg på att servera smårätter i restaurangen. På den tiden var det konceptet i framkant, säger Ann-Sophie Myrefelt, VD och hotelldirektör för Radisson Blu Hotel i Uppsala.

Lokalen har dock blivit sliten med åren och man insåg att det var hög tid för renovering.

– Samtidigt har restaurangscenen i Uppsala förändrats och vårt koncept kändes urvattnat, så i samband med renoveringen passar vi på att byta inriktning, säger Ann-Sophie Myrefelt.

undefined
Ann-Sophie Myrefelt, som är hotelldirektör på Radisson Blu Hotel Uppsala där restaurangen är belagd, ser positivt på nylanseringen. "Det ska bli jättekul att jobba med ett nytt koncept, speciellt för mitt restauranggäng."

Framöver kommer restaurangen att heta Bonté Brasserie & Bar.

– Vi ställde frågan "Var finns det ett gap på restaurangmarknaden i Uppsala?" och kom fram till det här. Den franska maten består av ganska enkla och rustika rätter med bra råvaror att ta del av.

Renoveringen väntas pågå i några veckor, med en nyöppning i slutet av januari.

– En sådan här förändring är alltid ett vågspel, men vi hoppas och tror på det här. Det finns ju inte riktigt något franskt i stan, så det ska bli kul att se vad Uppsalaborna tycker, säger Ann-Sophie Myrefelt.                        

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!