I slutet av januari öppnar nämligen hotellrestaurangen igen, och då i ny prägel där smårätter byts ut mot en fransk brasserie.
– Radisson Blu, och därmed Picnic som är en del av hotellet, öppnade 2012, där fokuset låg på att servera smårätter i restaurangen. På den tiden var det konceptet i framkant, säger Ann-Sophie Myrefelt, VD och hotelldirektör för Radisson Blu Hotel i Uppsala.
Lokalen har dock blivit sliten med åren och man insåg att det var hög tid för renovering.
– Samtidigt har restaurangscenen i Uppsala förändrats och vårt koncept kändes urvattnat, så i samband med renoveringen passar vi på att byta inriktning, säger Ann-Sophie Myrefelt.
Framöver kommer restaurangen att heta Bonté Brasserie & Bar.
– Vi ställde frågan "Var finns det ett gap på restaurangmarknaden i Uppsala?" och kom fram till det här. Den franska maten består av ganska enkla och rustika rätter med bra råvaror att ta del av.
Renoveringen väntas pågå i några veckor, med en nyöppning i slutet av januari.
– En sådan här förändring är alltid ett vågspel, men vi hoppas och tror på det här. Det finns ju inte riktigt något franskt i stan, så det ska bli kul att se vad Uppsalaborna tycker, säger Ann-Sophie Myrefelt.