Texas Long Horn

Öppet: Mån-­fre 11.30-­14 (lunch), Sön-­tor 17­-22, Fre­-lör 17-­22.30 (baren 01)Priser: Förrätter 25­-95 kr, varmrätter 115­-495 kr, desserter 62­-92 krYiii-ha! Bind hästen utanför och kliv in till en bit av Texas på Dragarbrunnsgatan. Tjurskallen Larry möter dig i dörren med sina långa horn. Texas Long Horn är inget för finlirare. Här käkar man lass av grillat kött, bönor och majschips nedsköljt av öl från Texas som serveras i isade ölsejdlar. Inget tjafs med vikta servetter, på borden står hushållsrullar ­ och det behövs, för kladdigt blir det.Här ska kännas Texas och det har man lyckats med i den robusta lokalen med tegelväggar, och golv och bar av furu. Det är tätt mellan borden och längs hela väggen löper en väggfast skinnklädd bänk. Bord och stolar är av mörkt trä. Det är en rätt murrig lokal men det lättas upp av en behaglig belysning samt de tre stora vackra fönstren. Väggarna pryds av ett par gamla revolvrar, svartvita bilder från Texas och ett par jättehorn från en kompis till Larry i entrén.Menyn är uteslutande tex-mex. Portionerna är stora så det är svårt att klämma in en förrätt. Vi testar ändå ett par av det något diffusa förrättsutbudet. Under rubriken Teasers kan man välja hemgjorda nachos med val av 2, 3, eller 4 såser för 60, 65 eller 70 kronor. Valet går till Texas chili samt cheddarostsås. En stor hög tunna, varma nachos med en skål Texas no bean chili, alltså chili utan bönor samt en skål varm cheddarostsås kommer in. Chilin är kokt på helt nötkött som är så mört att det fallit sönder i strimlor. Det ligger i en mustig sås som är både söt, het och rökig. Klart godkänd. Ostsåsen däremot känns lite artificiell.Carne casada bontana kostar 80 kronor för en halv portion (hel 115 kronor). Även här figurerar de spröda majschipsen. Skillnaden är att chilin och cheddarostsåsen ligger ovanpå tillsammans med hackad rödlök, gräddfil och strimlad inlagd jalapeñopeppar. Smakligt i sin enkelhet men ganska lika nachosen.Krogen stoltserar med sin "mesquite grill". Mesquite är ett träslag som ger en aromatisk smak till det grillade. Du väljer mellan entrecôte, biff, oxfilé, lamm eller hummer. Rätterna har namn som Beltbuster, Big Ass och Sitting Bull. Den sista är ett kilo biff. Lite vulgo kanske, men gillar du kött har du kommit rätt. Även om bitarna på tallrikarna ser lite väl hårdgrillade ut som om de vore sotade eller "blackened". Surf & Turf (295 kronor) är en halv grillad hummer och en bit oxfilé. Kryddning och grillning tar död på hummerns naturliga smak. Hummerstjärten är seg och trådig. Oxfilén är lite bränd, men lagom röd och mör inuti. Det serveras med en halv majskolv samt smält vitlökssmör. Allt detta trängs på en alldeles för liten tallrik som gör det värdiga ätandet svårmanövrerat.Fajitas (190 kronor) är strimlat kött och grönsaker som rullas in i mjuka majsbröd och äts med tillbehör. Man kan välja mellan kött, kyckling och scampi. Det serveras i en så kallad "sizzling pan", en het panna som fräser när den bärs in. Vi väljer kyckling och den är mycket mör och smakrik. Det är trevligt att själv rulla in maten i de varma tortillabröden. Som tillbehör serveras svarta bönor i sås samt guacamole och en het tomatsalsa och gräddfil. Bönorna är helt okej, salsan mycket bra men guacamolen känns lite beige då man drygat ut den med någon form av mejeriprodukt. Priset känns också lite väl saftigt för vad man får.Gammaldags, amerikansk äppelpaj med vaniljglass (65 kronor) får en att längta efter mammas äppelkaka. Pajbiten är förstås gigantisk men smakar fabricerad. Söt vaniljglass och en hög med vispgrädde serveras till. Varm brownie med vaniljglass för 65 kronor är en jättelik tegelsten till chokladkaka som tyvärr inte smakar mycket choklad och är alldeles för sötsliskig. Varm chokladsås och ett lass vaniljglass och grädde tronar ovanpå. Puh ... Krogens motto är att "gäster hos Texas Long Horn aldrig går härifrån missnöjda, panka eller hungriga". Det sista stämmer verkligen, men maten och menyn ­ som känns lite upprepad med liknande tillbehör till många rätter ­ samt priserna är lite av en besvikelse. Bemötandet, servicen och miljön är dock trevlig och folket i den nästan fullsatta lokalen ser ut att trivas denna brittsommarkväll.Testpatrullen 17 september 2004

Restaurang2004-09-17 00:00
NULL
|
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!