Sushiställe öppnar nytt

Sushi of Sweden vill expandera. Nu har de tagit ett första steg med ännu en restaurang i Uppsala.

Iren Abrami på Sushi of Sweden som nu öppnar sin andra restaurang.

Iren Abrami på Sushi of Sweden som nu öppnar sin andra restaurang.

Foto: Nina Leijonhufvud

Restaurang2016-03-05 05:00

Som namnet antyder är Sushi of Sweden en restaurang där Japan möter Sverige. Inredningen är skandinavisk "ljus och fräsch", och på menyn finns allt från klassiska japanska varmrätter till sushi med inslag av svenska smaker som kräftstjärtar och västerbottensost.

– Svenska och japanska smaker är faktiskt snarlika. Det är salt, sött och surt, säger ägaren Iren Abrami.

Efter flera år inom restaurangbranschen startade hon Sushi of Sweden 2012 i en lokal i Boländerna.

– Men vår vision har alltid varit att vi ska finnas på flera ställen, vi vill expandera, säger Iren Abrami.

Nu har det blivit verklighet. I slutet av februari öppnade de ännu en restaurang, med samma koncept som i Boländerna. Och lokalvalet på adressen Kvarntorget är ingen slump.

– Tanken är att vi ska finnas där det är mycket folk i rörelse. Jag vill inte kalla sushi för snabbmat, för det är mycket arbete bakom det. Men de flesta som handlar hos oss är kanske stressade och har inte tid att laga mat. Det slog mig att vi kunde vara ett bättre alternativ jämfört med annan "hämtmat", lite hälsosammare, säger Iren Abrami.

Hon berättar också att Sushi of Sweden satsar mycket på ekologiska varor och ett hållbarhetstänk, bland annat i valet av fisk.

– Folk tänker på vad de äter, konstaterar Iren Abrami.

Hur ser framtiden ut?

– Vi ska som sagt finnas på fler ställen, men först ut är Uppsala. Till en början ska vi driva det under egen regi, men sedan är tanken att ta in folk som kan driva det själva.

klara.stefansson@unt.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!