SĂ„ blir nya krogen Mjesto

Krögarna bakom nya Mjesto vill vara det rÀtta stÀllet för hög stÀmning och socialt Àtande.

Smygtitt pÄ barhÀnget. SÄ hÀr ser det ut en dryg vecka före öppningen.

Smygtitt pÄ barhÀnget. SÄ hÀr ser det ut en dryg vecka före öppningen.

Foto: Patrik Lundin

Restaurang2017-09-27 19:49

"Mjesto" Àr ett vanligt förekommande ord i sydslaviska sprÄk och betyder "stÀlle" eller "mötesplats". NÄgot som passar bra in pÄ vad nya krogen Mjesto vill vara.

– Vi vill ha bra stĂ€mning och att man umgĂ„s kring maten, sĂ€ger AndrĂ© Leto, som ska driva Mjesto tillsammans med Sahin Bigun, som han Ă€ven var kompanjon med under tiden pĂ„ Flustret.

– Vi Ă€r vĂ€l egentligen mer kĂ€nda frĂ„n klubbscenen med Brorsans, Escobar och Flustret och partynivĂ„n har varit rĂ€tt hög om man sĂ€ger sĂ„. Men vi kommer inte att ha en nattklubb, men Ă€ndĂ„ en viss klubbkĂ€nsla med dj:s i stort sett varje kvĂ€ll.

LÄS MER: PĂ„ fredag öppnar nya krogen Parma.

Konceptet – som de drivande vill likna vid ett slags "dinner club" – har tagit form som en reaktion pĂ„ Ă„ren pĂ„ klubbscenen och det som La Parrilla, föregĂ„ngaren i lokalerna pĂ„ Vaksalagatan, Ă„stadkom.

– Efter Flustret sa vi till varandra att det var sista gĂ„ngen vi körde nattklubb, vi var klara med det. Men vi vill Ă€ndĂ„ ha hög stĂ€mning och musik. Vad gĂ€ller lokalen sĂ„ Ă€r man ju lite ödmjuk inför att det funnits mĂ„nga som provat att driva verksamhet hĂ€r. Men med La Parrilla vĂ€nde det, en klapp pĂ„ ryggen Ă„t dem. Folk anammade det hĂ€r som ett bra förfeststĂ€lle och barhak, det spĂ„ret ska vi fortsĂ€tta pĂ„, sĂ€ger AndrĂ© Leto.

Maten kommer att vara en blandning av rÀtter frÄn större delen av Medelhavet och serveras pÄ större fat "sÄ att man kan plocka och umgÄs samtidigt".

Man rĂ€knar med att öppna 6 oktober. Sedan blir det öppethĂ„llande tis–lör, pĂ„ fredagar och lördagar till kl 01.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!