"Mjesto" Àr ett vanligt förekommande ord i sydslaviska sprÄk och betyder "stÀlle" eller "mötesplats". NÄgot som passar bra in pÄ vad nya krogen Mjesto vill vara.
ââVi vill ha bra stĂ€mning och att man umgĂ„s kring maten, sĂ€ger AndrĂ© Leto, som ska driva Mjesto tillsammans med Sahin Bigun, som han Ă€ven var kompanjon med under tiden pĂ„ Flustret.
â Vi Ă€r vĂ€l egentligen mer kĂ€nda frĂ„n klubbscenen med Brorsans, Escobar och Flustret och partynivĂ„n har varit rĂ€tt hög om man sĂ€ger sĂ„. Men vi kommer inte att ha en nattklubb, men Ă€ndĂ„ en viss klubbkĂ€nsla med dj:s i stort sett varje kvĂ€ll.
LĂS MER: PĂ„ fredag öppnar nya krogen Parma.
Konceptet â som de drivande vill likna vid ett slags "dinner club" ââhar tagit form som en reaktion pĂ„ Ă„ren pĂ„ klubbscenen och det som La Parrilla, föregĂ„ngaren i lokalerna pĂ„ Vaksalagatan, Ă„stadkom.
ââEfter Flustret sa vi till varandra att det var sista gĂ„ngen vi körde nattklubb, vi var klara med det. Men vi vill Ă€ndĂ„ ha hög stĂ€mning och musik. Vad gĂ€ller lokalen sĂ„ Ă€r man ju lite ödmjuk inför att det funnits mĂ„nga som provat att driva verksamhet hĂ€r. Men med La Parrilla vĂ€nde det, en klapp pĂ„ ryggen Ă„t dem. Folk anammade det hĂ€r som ett bra förfeststĂ€lle och barhak, det spĂ„ret ska vi fortsĂ€tta pĂ„, sĂ€ger AndrĂ© Leto.
Maten kommer att vara en blandning av rÀtter frÄn större delen av Medelhavet och serveras pÄ större fat "sÄ att man kan plocka och umgÄs samtidigt".
Man rĂ€knar med att öppna 6 oktober. Sedan blir det öppethĂ„llande tisâlör, pĂ„ fredagar och lördagar till kl 01.