"Mjesto" är ett vanligt förekommande ord i sydslaviska språk och betyder "ställe" eller "mötesplats". Något som passar bra in på vad nya krogen Mjesto vill vara.
– Vi vill ha bra stämning och att man umgås kring maten, säger André Leto, som ska driva Mjesto tillsammans med Sahin Bigun, som han även var kompanjon med under tiden på Flustret.
– Vi är väl egentligen mer kända från klubbscenen med Brorsans, Escobar och Flustret och partynivån har varit rätt hög om man säger så. Men vi kommer inte att ha en nattklubb, men ändå en viss klubbkänsla med dj:s i stort sett varje kväll.
LÄS MER: På fredag öppnar nya krogen Parma.
Konceptet – som de drivande vill likna vid ett slags "dinner club" – har tagit form som en reaktion på åren på klubbscenen och det som La Parrilla, föregångaren i lokalerna på Vaksalagatan, åstadkom.
– Efter Flustret sa vi till varandra att det var sista gången vi körde nattklubb, vi var klara med det. Men vi vill ändå ha hög stämning och musik. Vad gäller lokalen så är man ju lite ödmjuk inför att det funnits många som provat att driva verksamhet här. Men med La Parrilla vände det, en klapp på ryggen åt dem. Folk anammade det här som ett bra förfestställe och barhak, det spåret ska vi fortsätta på, säger André Leto.
Maten kommer att vara en blandning av rätter från större delen av Medelhavet och serveras på större fat "så att man kan plocka och umgås samtidigt".
Man räknar med att öppna 6 oktober. Sedan blir det öppethållande tis–lör, på fredagar och lördagar till kl 01.