Prisvärt och helgjutet

ÅTERBESÖK. Citys Krogpatrull gör återbesök på Messob och konstaterar att restaurangen fortfarande är en av de mest prisvärda i stan.

Foto:

Restaurang2011-11-18 06:03

Messob har tagit över den rymligare grannlokalen på Sturegatan, och nu driver man restaurangen i både den gamla och den nya lokalen. Krogpatrullen gör ett återbesök för att se om det helgjutna konceptet håller samma nivå i förändringens tid.

Till nyheterna hör att man stoltserar med Uppsalas kanske finaste lampsamling. Menyn är sig dock lik: grytor och röror serverade med det syrliga, bubbliga brödet injera. Kloka av sitt förra besök väljer patrullen mixtallrikar med fyra olika rätter (vegetarisk 160 kr, med kött 180 kr) för även om allt på menyn är välsmakande kan ensamrätterna kännas lite enehanda. Förtjusta utrop hörs när de färgglada rörorna balanseras på injerabrödet. Bland de vegetariska rätterna är Timtimo/Misir höjdpunkten. Något så enkelt som gula linser med vitlök och örter (89 kr som ensamrätt).

Även Hamli/Gomen är en riktig hit (89 kr som ensamrätt), spenat tillagad i olja med vitlök och örter. Mild men ändå smakrik. Önskas hetta är det bara att ge den ett dopp i berberesåsen. Doro Wot (98 kr som ensamrätt), kycklinglår tillagat i berberesås och kryddigt smör är en rätt med bett i. Kycklingköttet faller av benen och såsen är både fyllig och stark. Bland de milda kötträtterna finns Minshetabish (98 kr som ensamrätt), nötfärsgryta med östafrikanska kryddor, som trots sin mildhet inte känns mesig.

Patrullen konstaterar med något kladdiga händer att även om priset för mixtallrikarna har höjts med 20 kr sedan senaste besöket är Messob fortfarande ett av de mest prisvärda ställena Uppsala har att erbjuda.

BETYG
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!