Lokalen på Drottninggatan har ekat tom sedan i juli. Då gick restaurangen Oasia i konkurs, efter flera år av stigande förluster.
Men nu börjar ett nytt kapitel. Det är ägarna själva, bolaget Oasia Fun Dining AB, som tar över rodret. De senaste åren har de arrenderat lokalen till ett annat bolag, men det blev stopp i och med konkursen i juli. Sedan dess har tanken varit att öppna i egen regi, berättar Henrik Fischer från Oasia.
Det preliminära öppningsdatumet är 22 oktober, i samma lokaler som tidigare.
– Vi kör på nu med kort varsel och vill öppna så fort som möjligt, säger Henrik Fischer.
Gästerna kommer att känna igen sig, menar han. Konceptet är likt sig både till inredningen i lokalen och smakmässigt.
– Tanken är att det ska vara roliga influenser från hela Asien, att ha crossovers har varit grundtanken redan från start, säger Henrik Fischer.
LÄS MER: Krogpatrullens recension av Oasia från november 2014
Oasia har tidigare förknippats med smårätter, men nu spås det inte bli lika mycket av den varan.
– Menyn kommer nog att utvecklas, jag tror inte det blir den typen av plockmat som fanns tidigare. Det finns på så många andra ställen nu, säger Henrik Fischer och fortsätter:
– Framför allt ska vi ha stort fokus på att få till en riktigt bra bar, men vi kommer också jobba med festvåningar – vi ser att det saknas centrala festvåningar i dag.