Det fanns ett visst darr på manschetten när Krogpatrullen gjorde sitt första besök på La Fleur. Dags för ett återbesök för att se om man nu når de höjder som ändå anades redan då.
La Fleur satsar med bravur på närodlade råvaror och de svenska smakerna jongleras i lagom roliga tappningar som ofta träffar mitt i prick. Bland fullträffarna finns förrätten anklever med äppelmarmelad, inkokta russin och stekt brioche (145 kr). En ljuvlig, lyxig förrätt att äta långsamt och njuta av varje tugga. Huvudrätterna ligger mellan 179 och 315 kronor och måste betraktas som prisvärda med tanke på kvaliteten på det som serveras. Handstoppad kycklingkorv med gnocchi och primörer (235 kr) är en lysande variant på korv och makaroner. Korven är stinn av salvia och rosmarin, gnocchin har perfekt spänst i sin gräddiga sås och varenda grönsak har det perfekta krunchet. Den långkokta oxkinden (265 kr) har sällskap av lika perfekta primörer, en höstigt mustigt sås och mandelpotatismos. Strålande gott i all sin enkelhet med syltade granskott som små utropstecken ovanpå.
På dessertmenyn väcker bryle med syltade morötter och maränger (95 kr) nyfikenhet. Alla tre komponenter är söta så det förslår, men det är brylen som står ut med sina himmelska kolatoner. Inte många minustecken för maten alltså, men däremot några för miljön. Lokalen är tyvärr ganska bullrig, ibland är det svårt att höra vad sällskapet säger trots att den bara är halvfull. Nivån på La Fleur är genomgående hög och där ligger den stabilt.
Restaurant La Fleur
2011-10-07
S:t Persgatan 22
018-12 34 50
www.restaurantlafleur.se