Kött kök och bar
Det ska sägas tidigt, Krogpatrullen är väl inte helt såld på Kött kök och bars koncept, i varje fall inte om man ser till prisbilden. Det går ut på att du får en lista i menyn och väljer vilket slags kött (eller fisk/vegetariskt alternativ) du vill ha, om du vill ha en lagom bit (200 gram) eller en bamsing (300 gram), sedan väljer du vilken sås du vill ha och det tillbehör som verkar passa. Många gillar att själv få sätta ihop sin rätt, men patrullen gillar nog allra mest när en duktig kock har komponerat en rätt för att det ska bli en intressant smakupplevelse.
Med det sagt blir man dock nöjd med de goda förrätterna (som inte lyder under samma koncept). Blomkåls- och tryffelsoppa med rökt lax och forellrom (95 kronor) är underbart skummig och rejält (nästan för) tryffelångande. Den rökta laxen och rommen bryter av fint. Ugnsbakade rödbetor (95 kronor) med getostsandwich når inte riktigt lika höga höjder men presenteras ganska snyggt med smörgåsen på högkant. De ljumma rödbetorna är goda, men brödet är lite oljigt och hårt rostat och chevrekrämen är generöst krämig men inte alltför generös med just getostsmaken.
Så till huvudsaken: köttet. Pepparsteken (299 kronor för 200 gram, 379 kronor för 300 gram) flamberas trevligt nog ute i matsalen och serveras med grönpepparkorn i mängder. Köttet är härligt mört och smälter i munnen. Däremot serveras köttbiten i grundutförande med en gräddig sås, vilket gör den tillvalda såsen helt överflödig och gästen borde förstås rekommenderas att inte välja någon. Att välja tillbehöret ugnsrostade rotsaker är dock inte dumt, bonus att man hittar jordärtskocka i blandningen.
Hjortinnanlår (269 kronor/355 kronor) har lagom rödhetsgrad och 200 gram räcker gott och väl, särskilt med en rätt så mustig murkelsås till samt potatisgratäng. Riktigt gott, men det är inte heller det här en måltid som lägger sig som en fjäder i kistan.
Om man orkar med dessert är det kombinationen Choklad, choklad, choklad (79 kronor) som står ut: in kommer en vitchokladsorbet, en varm chokladshot med cointreau och en mörk chokladmousse. Det är snyggt upplagt och ganska påhittigt, men chokladshoten lämnar en hinna i gommen. Den inte alls påhittiga, klassiska desserten konjakskokta päron med kardemummasmulor och vaniljcrème (79 kronor) är helt okej.
Den som går ifrån Kött kök och bar hungrig har nog inte ätit annat än baconchipsen som står framme på borden. Här äter man rejält och får chansen att välja egna kombinationer om man nu gillar det. Fast notan blir lite svårsmält.
Kött kök och bar
Adress: Väderkvarnsgatan 12
Telefon: 018-13 50 55
Hemsida: www.restaurangkött.se
Inriktning: Välj-sås-och-tillbehör-själv-ställe med rejäla köttbitar.
Prisvärt: Nej. Visst är råvarorna bra, men det är inga trollerier som utförs i köket och komponerandet av rätten får gästen själv stå för.
Atmosfär: Mysig. Levande ljus, kristallkronor, mönstertapet och gamla örhängen i högtalarna. Men de simpla och grova borden borde bytas ut.
Service: Helt okej, vänlig. Men man är lite slöa på att ta bort de, efter en tung måltid, lätt "röriga" tallrikarna.
Hemsida: Okej. Med meny, vinlista, kontaktuppgifter.
Adress: Väderkvarnsgatan 12
Telefon: 018-13 50 55
Hemsida: www.restaurangkött.se
Inriktning: Välj-sås-och-tillbehör-själv-ställe med rejäla köttbitar.
Prisvärt: Nej. Visst är råvarorna bra, men det är inga trollerier som utförs i köket och komponerandet av rätten får gästen själv stå för.
Atmosfär: Mysig. Levande ljus, kristallkronor, mönstertapet och gamla örhängen i högtalarna. Men de simpla och grova borden borde bytas ut.
Service: Helt okej, vänlig. Men man är lite slöa på att ta bort de, efter en tung måltid, lätt "röriga" tallrikarna.
Hemsida: Okej. Med meny, vinlista, kontaktuppgifter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!