Idag, lördag, finns det utrymme för alla sorters ursäkter för att svänga förbi och ta sig en kebab på närmaste hak. Hasses kebab är en av restaurangerna i Uppsala som serverar kebab. Hasse själv som är ägare av Hasses kebab berättar om sin relation till den omtyckta maträtten.
– Jag har arbetet inom branschen sedan jag var 14 år gammal och var även med när kebaben först kom till Uppsala på 90-talet, säger Hasse Akgûl.
Hasses kebab är belägen i Boländernas industriområde.
– Många av våra gäster arbetar i området och kommer hit för att äta lunch men även på helgerna brukar det vara ett högt tryck. Ibland har vi upp mot 70-80 gäster här på helgen, säger Hasse Akgûl.
Hasse förväntar sig en god försäljning dagen till ära eftersom många uppskattar en god kebab. Men när vi frågar runt restaurangen är det inte bara arbetare från området här.
– Vi brukar ses nån gång varje vecka för att ta en lunch tillsammans och då händer det att vi hamnar här, säger en av herrarna som sitter vi ett av borden med sina två vänner.
När vi frågar Hasse vad hemligheten är i en riktigt lyckad kebab får vi svaret att det viktigaste är att man använder sig av färska och bra råvaror.
– Kunderna har även möjlighet att mixa ihop sin kebab själva beroende på vad man vill ha, säger Hasse Akgûl.
Så skynda ut och passa på att avnjuta en kebab i det härliga vädret eftersom att det är kebabens dag idag.